REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Poslovanje med ameriškimi podjetji in kitajskim Huaeweijem bo še naprej mogoče

Poslovanje med ameriškimi podjetji in kitajskim Huaeweijem bo še naprej mogočeHuawei spet dobrodošel v ZDA. Vir: Yahoo Finance

Ameriška podjetja lahko še naprej poslujejo s kitajskim tehnološkim velikanom Huawei, je v soboto v japonski Osaki na vrhu G20 zatrdil ameriški predsednik Donald Trump.

Trump je sredi maja podpisal izvršni ukaz o prepovedi poslovanja s tujimi telekomunikacijskimi podjetji, ki predstavljajo tveganje za nacionalno varnost ZDA.

ZDA so nato teden kasneje prepoved poslovanja s Huaweijem preložile za 90 dni, saj da je potrebnega nekaj manevrskega prostora, da bi se izognili hudim motnjam na trgu. Huawei in ameriški tehnološki velikan Google, ki je med prvimi upošteval prepoved, medtem iščeta rešitev za težave, ki jih imata zaradi prepovedi.

Huawei se ponaša s kar 50 komercialnimi pogodbami v tridesetih državah, pri čemer se jih več kot polovica nanaša na evropske države.

Ob tem pa CNN poroča, da je podjetje Huawei med vsemi globalnimi ponudniki in ameriškim sankcijam navkljub, do sedaj sklenilo največ komercialnih pogodb za omrežje 5G.

Huawei se danes tako ponaša s kar 50 komercialnimi pogodbami v tridesetih državah, pri čemer se jih več kot polovica nanaša na evropske države.

Huawei je sicer v minulih dneh objavil belo knjigo o inovacijah in intelektualni lastnini ter opozoril na politizacijo sporov, so v petek sporočili iz podjetja.

Bela knjiga pojasnjuje prakso in prispevke podjetja Huawei k inovacijam in zaščiti pravic intelektualne lastnine.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek