REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Polet z Ryanairom: pristanek 24 ur pozneje in dve državi proč

Polet z Ryanairom: pristanek 24 ur pozneje in dve državi proč

Polet letala Ryanair FR8582 v petek popoldne ob peti uri in devetnajst minut se je končal malce drugače, kot so to pričakovali nič hudega sluteči potniki.

Po prvotnem načrtu bi morali, kot poroča Independent, pristati v grškem Solunu okoli desetih zvečer. Še pravočasno za večerno pijačo v tem letoviškem, obmorskem mestu. Toda snežni zameti in predvsem megla so potnikom pokvarili lepe počitnice.

Boeing 737 so kontrolorji najprej usmerili v makedonsko Skopje. Toda letalo je raje odletelo proti bolgarskemu zračnemu prostoru, letelo blizu Sofije, vendar ni pristalo, nato pa pristalo v Timisoari v severozahodu Romunije.

Mesto je blizu srbske in madžarske meje in okoli 500 kilometrov daleč od Soluna. V podjetju pa so to letališče izbrali menda zato, ker imajo tam primerno bazo in tehnično službo.

Na koncu je vse skupaj rešila intervencija grške vlade, ki je v Timisoaro poslala letalo družbe Aegean Airlines

Vendar pa so bili potniki – razumljivo – besni zaradi takšnega odnosa. Ryanair jim je namreč ponudil dve možnosti – da počakajo na primeren prevoz z letalom, ali pa se usedejo na avtobus z enim samim voznikom in z njim odidejo na 18 ur dolgo pot, preko kar dveh državnih meja do Soluna.

Stavka delavcev Ryanaira Vir:Pixell
Tudi delavci in piloti Ryanaira so pogosto nezadovoljni: tako so že protestirali zaradi preobremenitev in premajhnih plač.                    Vir:Pixsell 

Manjši del potnikov je to res naredil, ostalih osemindevetdeset pa je za cel dan obtičalo na romunskem letališču.

Na koncu je vse skupaj rešila intervencija grške vlade, ki je v Timisoaro poslala letalo družbe Aegean Airlines, ki je potnike vendarle le pripeljalo na njihov končni cilj - žal pa z 24-urno zamudo. In kompenzacija za potnike?

Je ni, tudi v skladu z direktivami o  pravicah »evropskih zračnih potnikih«, kajti Ryanair se lahko uspešno sklicuje na »višjo silo« oziroma meglo.

V primeru višje sile pa potniki nimajo pravice zahtevati kompenzacije. In tudi to je dobro vedeti, predno se odpravite na pot z včasih ne tako hitrim letalom.

Čeprav je v tem primeru očitno tudi to, da podjetje ni izbralo rešitve, ki bi bila za potnike bolj ugodna – to pa je pristanek v Skopju.

 

Komentarji