REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Musk bo prvič volil republikance: »Imamo inflacijo, ker je vlada natisnila na milijone več dolarjev, kot bi jih smela!«

Musk bo prvič volil republikance: »Imamo inflacijo, ker je vlada natisnila na milijone več dolarjev, kot bi jih smela!«Elon Musk je še vedno - zelo bogat. In morda bo še veliko bogatejši ... Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Povedal je tudi, da je razlog za inflacijo »očiten«, češ da je bilo natisnjenih »zillion« dolarjev.

Elon Musk, najbogatejši Zemljan in predsednik uprave Tesle je svet presenetil z novico, da morda na koncu postopka nakupa Twitterja - ne bo kupil to podjetje za 44 milijard dolarjev.

Nezadovoljen je predvsem z oceno števila »lažnih računov.«

Če odstopi od pogodbe, bo moral plačati milijardo dolarjev pogodbene kazni.

Toda istočasno je Musk sporočil še nekaj presenetljivih ocen.

V ponedeljkovem podcastu All-In je Elon Musk dejal, da bo po letih glasovanja samo za demokrate prvič glasoval za - republikance.

»V preteklosti sem z veliko večino glasoval za demokrate. V to sicer nisem čisto prepričan, toda morda nikoli ne bi glasoval za republikanca, samo da bo jasno. Na teh volitvah pa bom je dejal Musk.

Musk je registriran kot »neodvisen«, po njegovi oceni pa je Twitter »zelo skrajno levo pristranski.«

Kar v tem primeru pomeni, da je bil v preteklosti bolj naklonjen demokratom.

Donald Trump ga je lomil, vendar ni delal takšnih napak, kot Joe Biden, je prepričan Elon Musk... Vir: Posnetek zaslona, Twitter

V istem intervjuju je dejal, da je tisti, ki »nadzira teleprompter«, »pravi predsednik« ZDA in stanje primerjal s komedijo Willa Ferrella Anchorman iz leta 2004, kjer glavni junak, voditelj novic Ron Burgundy, bere vse, kar je napisano na teleprompter, pa čeprav mu škodi.

V Trumpovi administraciji, če Trumpa pustimo ob strani, pa je bilo veliko ljudi, ki so bili učinkoviti pri uresničevanju stvari.

»Zdi se, da ta vlada ne naredi prav veliko,« je nadaljeval Musk.

»V Trumpovi administraciji, če Donalda Trumpa pustimo ob strani, pa je bilo veliko ljudi, ki so bili učinkoviti pri uresničevanju stvari,« je dejal Musk.

Povedal je tudi, da je razlog za inflacijo »očiten«, češ da je bilo natisnjenih »zillion« dolarjev.

»Očitni razlog za inflacijo je ta, da je vlada očitno natisnila na milijone več denarja, kot ga je imela,« je odgovoril na vprašanje o trditvi ustanovitelja Amazona Jeffa Bezosa, da je Bela hiša uporabljala napačno usmeritev, da bi »zabrisala temo« inflacije.

»Vlada ne more samo, veste, izdajati čekov, ki daleč presegajo prihodke, ne da bi bila inflacija, saj veste, da je vrednost denarja nespremenjena,« je nadaljeval Musk.

»Če zvezna vlada napiše čeke, ti nikoli ne odskočijo. To je dejansko ustvarjanje več dolarjev. In če je ustvarjenih več dolarjev, kot je bilo povečanje blaga in storitev v celotnem gospodarstvu, potem imate inflacijo, če hitrost tiskanja denarja ostane nespremenjena.«

»Če bi vlada lahko izdala ogromne količine denarja in primanjkljaji ne bi bili pomembni, potem, no, zakaj ne bi primanjkljaja preprosto povečali 100-krat? Odgovor je, da to ne morete narediti, ker bi v bistvu dolar spremenili v nekaj, kar je brez vrednosti,« je sklenil Musk in opozoril na primer Venezuele, ki je na podoben način nespametno tiskala denar.

Delite članek