REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev: Najljubši nasprotniki Rusije so se sprli zaradi skorje postanega kruha

Medvedjev: Najljubši nasprotniki Rusije so se sprli zaradi skorje postanega kruhaOčitno tudi najbližji zavezniki Ukrajine že dolgo ne vidijo kot enakopravnega partnerja in se jim ne zdi vredna niti centa, je dejal nekdanji ruski predsednik. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Kijev je Poljsko hipno pahnil v histerijo, ko se je pritožil, da pomaga Rusom, a za takšne rusofobe, kot so Poljaki, je težko najti še bolj žaljivo psovko.

Zavezniki Ukrajine, tudi njeni najbližji, je že dolgo ne obravnavajo kot enakopravnega partnerja, pravzaprav jim ni vredna niti centa, je dejal namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev, ko je komentiral poljsko prepoved dobave ukrajinskega žita na njeno ozemlje.

»Naši najljubši nasprotniki so se sprli. Dobesedno zaradi skorje postanega kruha. Poljska je podaljšala prepoved uvoza ukrajinskega žita na svoje ozemlje. Tudi Evropska komisija ni imela posluha (za zadrego Varšave), medtem ko so primer Poljakov takoj sledile druge dve članice Evropske unijeSlovaki in Madžari,« je zapisal Dmitrij Medvedjev na Telegramu.

Kot je dodal Medvedjev, je Kijev Poljsko takoj pahnil v histerijo, ko se je pritožil Svetovni trgovinski organizaciji ter sosedo obtožil, da pomaga Rusom, a za takšne rusofobe, kot so Poljaki, je težko najti še bolj žaljivo psovko.

Medvedjev je citiral poljskega premierja Andrzeja Dudo, ki je v odzivu na očitke iz Kijeva dejal, da bo zaradi slabega vedenja (režima Vladimirja Zelenskega) prepovedal uvoz ne le žita, temveč tudi ukrajinskega sadja in zelenjave, ustavil pa bo tudi dobavo sodobnega orožja Kijevu.

»To pomeni, da bodo dejansko čakali, dokler se Ukrajinci sami ne požrejo ali uničijo. In potem svetišče ne bo prazno (ko izgine Ukrajina), Poljska ve, kaj storiti.

S takimi zavezniki (kot so Ukrajincem Poljaki) ni potrebe po sovražnikih. Škoda je le za prebivalce teh držav. Milijoni državljanov bodo preprosto začeli izginjati.

Edino upanje je, da bodo ljudje pametnejši od 'tistih', ki zdaj odločajo o njihovi usodi, in jih bodo preprosto odstranili, kot se je dogajalo že stoletja prej,« je pristavil Medvedjev.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek