REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Globalni forum širokopasovnih povezav na Tajskem: Uspehu 5G sledi njegova nadgradnja

promocijsko sporočilo
Globalni forum širokopasovnih povezav na Tajskem: Uspehu 5G sledi njegova nadgradnjaKen Hu iz podjetja Huawei

V Bangkoku na Tajskem je 25. in 26. oktobra Huawei organiziral dogodek Global Mobile Broadband Forum 2022, kjer je bila v ospredju tehnologija 5G.

Pri Huaweiu pravijo, da se 5G uveljavlja hitreje, kot predhodne generacije mobilnih omrežij.

Razpravljali so o možnostih dosega komercialnega uspeha 5G ter o drugih prioritetah industrije, kot so zeleni prehod ter inteligenca in razvoj 5G.

5G se uveljavlja hitreje, kot predhodne generacije mobilnih omrežij

Ken Hu, rotirajoči predsednik družbe Huawei, je v svojem nagovoru dejal: »5G je na prehitevalnem pasu. Vsi bi morali biti ponosni na napredek, ki smo ga dosegli. Lahko pa storimo še več za povečanje vrednosti tehnologij 5G. S sodelovanjem bomo lahko dosegli poln potencial omrežij 5G in razširitev na področji, kot sta računalniški oblak in sistemska integracija. Skupaj lahko pospešimo razvoj omrežij 5G, aplikacij in industrije kot celote.«

Več kot 230 mobilnih operaterjev po svetu je do oktobra letos že uvedlo komercialne storitve 5G.

Celotna industrija telekomunikacij je postavila več kot tri milijone baznih 5G-postaj, ki s signalom oskrbujejo več kot 700 milijonov naročnikov.

Pri Huaweiu pravijo, da se 5G uveljavlja hitreje, kot predhodne generacije mobilnih omrežij.

Prihajajo omrežja 5,5G

Da bi omrežja 5G dvignili na še višji nivo, Huawei v sodelovanju z operaterji in industrijskimi partnerji že predlaga njihovo nadgradnjo. T. i. omrežja 5,5G, ki bodo predstavljala naslednjo stopnjo evolucije tehnologij 5G.

David Wang, predsednik upravnega odbora za infrastrukturo IKT v družbi Huawei, poziva operaterje, naj čim prej sprostijo frekvenčne pasove, ki jih uporabljajo omrežja 2G, 3G in 4G, ter jih namenijo tehnologijam 5G, saj bodo na ta način dobili številne dodatne vire in znižali stroške poslovanja.

To pomembno sprosti dragocen prostor na baznih postajah in omogoča znatne prihranke pri porabi energije.

 

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek