REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

CNN: ustanovitelj spletne trgovine Alibaba in najbogatejši Kitajec je član komunistične partije

CNN: ustanovitelj spletne trgovine Alibaba in najbogatejši Kitajec je član komunistične partijeJack Ma, Alibaba Vir: Pixsell

Ustanovitelj kitajskega spletnega velikana Alibaba in najbogatejši Kitajec Jack Ma je član komunistične partije te države, poroča ameriški CNN.

Komunistična partija bo kitajskem milijarderju vročila tudi posebno priznanje ob slovesnosti praznovanja štirih desetletij gospodarske reforme Kitajske in njenega odprtja svetu.

Komunistična partija bo kitajskem milijarderju vročila tudi posebno priznanje ob slovesnosti praznovanja štirih desetletij gospodarske reforme Kitajske in njenega odprtja svetu.

Bogastvo 54-letnega Maja je ocenjeno na skoraj 36 milijard dolarjev, saj je podjetje vredno 390 milijard dolarjev, piše kitajski časopis Peoples Daily.

Forbes je premoženje enega najbogatejših ljudi na svetu ocenil na 35,8 milijarde dolarjev.

Na novico, da ima kitajski podjetnik in milijarder člansko izkaznico komunistične partije se je nato odzval kolumnist časnika South China Morning Post v komentarju "Jack Ma je član komunistične partije - pa kaj potém?".

Ameriški predsednik Donald Trump in Jack Ma Vir: Screenshot CNN
Predsednik ZDA Donald Trump in lastnik Alibabe Jack Ma       Vir: CNN, screenshot

O članstvu lastnika Alibabe v partiji se je dolgo špekuliralo. Novica je pravo presenečenje, saj je za najbogatejšega Kitajca do sedaj veljalo, da politično ni opredeljen.

Zdaj je eden od njegovih prijateljev, ki je želel ostati anonimen, potrdil, da sta se z Jackom Majem pridružila komunistični partiji že med študijem v 80 letih prejšnjega stoletja.

Da je nekdanji učitelj angleškega jezika politično dejaven in član komunistične partije Kitajske, je potrdilo tudi glasilo komunistične partije Renmin Ribao, in sicer v okviru seznama stotih ljudi, ki so jim pripisali vpliv na reformiranje in odpiranje Kitajske svetu.

Razkritje, - ki so ga "sprožili" prav državni mediji - sovpada z naraščajočo zaskrbljenostjo zaradi poostrenega pritiska na kitajski zasebni sektor s strani komunistične stranke pod predsedstvom Xi Jinpinga.

Jack Ma je član komunistične partije - pa kaj potém?

"Že dejstvo, da so ga prav sedaj izpostavili kot člana stranke, pa govori samo zase," je dejal Duncan Clark, avtor knjižne uspešnice "Alibaba: The House That Jack Ma Built."

V podjetju Alibaba novice niso želeli komentirati.

Komentarji