REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zelenski na robu živčnega zloma: Ukrajinski vojaki, ki so jih zajeli Rusi, so se odločili, da ostanejo na ruskem ozemlju

Zelenski na robu živčnega zloma: Ukrajinski vojaki, ki so jih zajeli Rusi, so se odločili, da ostanejo na ruskem ozemljuRuski specialci izstrelijo ATGM Kornet. Vir: Zajem zaslona, Telegram

Ukrajinski vojaki, ki so jih zajele ruske sile, so izpričali nepripravljenost, da se nadaljujejo bojevati in so se odločili ostati na ozemlju, ki je pod nadzorom Moskve in zavezniških sil, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

V zadnjem času je bilo ujetih veliko ukrajinskih vojakov pri mestu Peski.

»Ukrajinski vojni ujetniki, ki pripadajo enotam Mornariške pehote, Nacionalne garde, zračnih in kopenskih sil, so se odločili ostati na ozemlju pod nadzorom Rusije zaradi nepripravljenosti, da se še naprej borijo in strahu pred vrnitvijo na fronto,« je sporočilo obrambno ministrstvo Ruske federacije v svoji izjavi.

V zadnjem času je bilo ujetih veliko ukrajinskih vojakov pri mestu Peski.

To pomembno mesto, spremenjeno v utrdbo po standardih zveze NATO je že popolnoma pod kontrolo ruskih sil. Ali, kot pravijo prebivalci Peskija - osvobojeno.

Ruski vojaki pregledujejo ujetnike ukrajinske vojske iz Peskija, ki se jim zahvaljujejo za pomoč, kaže posnetek zgoraj.

Ministrstvo za obrambo je sporočilo, da ukrajinski vojni ujetniki ne želijo biti uporabljeni kot »topovska hrana« in umirati na bojišču ob »izvrševanju zločinskih ukazov«, ki jim jih sporoča režim iz Kijeva.

Politico medtem ugotavlja, da je bil Zelenski preveč indiferenten ob poročilu Amnesty Internationala, da ukrajinska vojska civiliste uporablja kot žive ščite.

Ruska vojska je objavila tudi intervju z ukrajinskim ujetnikom, ki je dejal, da je prostovoljno odložil orožje.

In se predal ruskim zavezniškim silam.

Po besedah ​​ukrajinskega ujetnika so z njim ravnali dobro in se ne želi vrniti v Ukrajino v okviru prihodnjih izmenjav.

Toda to ni edini primer.

Rusko obrambno ministrstvo je objavilo še več podobnih izjav.

Mladi vojaki, mornariški marinci, pripadniki oboroženih sil Ukrajine trdijo da se ne želijo več vrniti nazaj v Ukrajino, ki jo nadzoruje Kijev.

Nekateri tudi odkrito povedo, da zaničujejo svoje nadrejene in soborce, ker so streljali na civilne cilje.

Več ukrajinskih vojakov se je uspelo predati ruskim silam, navaja ministrstvo in opozarja, da ukrajinski skrajneži grozijo, da bodo ustrelili vse vojake, Ukrajince, ki bodo poskusili zapustiti svoje bojne položaje.

Ukrajinski ujetniki so prav tako pričali, da so siti razširjene korupcije v vrstah ukrajinskih sil.

In prav tako uporabe taktike ustrahovanja s strani Kijeva.

Še posebej so izpostavili »barbarsko ravnanje s civilisti, ki jih ukrajinski skrajneži redno uporabljajo kot žive ščite.«

To je taktika, ki so jo uporabljali tudi nacisti.

Ti pa so bili vzgled skrajnežem iz razvpitega bataljona Azov in podobnih neonacističnih skupin, kot dokazuje tudi ta fotografija enega od pogrebov ukrajinskega borca, kjer so ga kolegi spremljali oblečeni v uniforme nemških vojakov iz druge svetovne vojne.

V začetku tega meseca je Moskva sporočila, da vestno spoštuje Ženevsko konvencijo o ravnanju z vojnimi ujetniki, medtem ko kijevske sile ruske ujetnike mučijo, stradajo in jim odrekajo zdravniško pomoč.

Namestnik ruskega obrambnega ministra Aleksander Fomin je obsodil nepripravljenost Zahoda, da bi Kijev prepoznal kot odgovornega za te kršitve in zločine.

Delite članek