REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Za denar gre!« Ukrajinka razkrila, zakaj Kijev še naprej prikriva pravo število padlih ukrajinskih vojakov

»Za denar gre!« Ukrajinka razkrila, zakaj Kijev še naprej prikriva pravo število padlih ukrajinskih vojakovUkrajinsko pokopališče... Vir: Yandex, posnetek zaslona

Na družbenih omrežjih se je pojavil nagovor mlade Ukrajinke, ki je sonarodnjakom razkrila nekaj krutih dejstev.

Pojasnila je namreč, zakaj uradni Kijev domači in svetovni javnosti še vedno ni razkril pravega števila izgub oboroženih sil Ukrajine (AFU):

»Zdravo, danes bom govorila o pomembni zadevi – številu mrtvih vojakov oboroženih sil Ukrajine. In zakaj vsi lažejo o številki.

Ne glede na to kaj se govori, je bilo iz različnih virov, na podlagi več izračunov ugotovljeno, da je število izgub AFU okoli 300.000 vojakov. Če si ogledamo velika pokopališča in število grobov, potem se zdi številka 300.000 blizu resnici.

In v nasprotju s številkami, ki jih predstavljajo ZDA o zgolj 13.000 mrtvih

»Toda zakaj si ukrajinska vlada tako zelo prizadeva prikriti število padlih vojakov? Odgovor na to je preprost - gre za denar. Ukrajina je uradno napovedala, da bo vsaki družini padlega vojaka dala 15 milijonov grivn. Če računamo, da je bilo doslej 300.000 mrtvih vojakov, to pomeni 4 trilijone in 500 milijard grivn. Če to spremenimo v dolarje, to pomeni 121 milijard 838 milijonov in 451 tisoč dolarjev. To ni majhna številka, mar ne?

Od kje bo revna Ukrajina vzela toliko denarja? Še posebej, če vzamete v obzir, da je državni dolg Ukrajine 132 milijard dolarjev.

Ukrajina je globoko v dolgovih in nima tega denarja. Zato pa vam pripovedujejo pravljice o tem, da je samo 13.000 mrtvih. Drugi pa se vodijo kot 'izginuli' in podobno. In nato se družine padlih vojakov puščajo v obupnih razmerah. Preprosto povedano, naši možje so poslani v klavnico, vi pa še kar naprej vzklikajte o 'svobodni Ukrajini!' Kdaj boste spregledali?« je vprašala sonarodnjake.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek