REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

V Pentagonu pričanja o »plovilih, ki niso s tega sveta«

V Pentagonu pričanja o »plovilih, ki niso s tega sveta«NLP (UFO), Alien

Vse kaže da na planetu Zemlja tudi o »neznanih letečih predmetih« nekateri vedo veliko več, kot večina svetovne javnosti.

Astrofizik Eric W. Davis, ki je delal kot pogodbenik in svetovalec za ameriški program »neznanih letečijh predmetov« od leta 2007 naprej je namreč za New York Times (NYT) povedal, da je nedavno podal zaupno pričanje obrambni agenciji, v katerem je spregovoril o »plovilih, ki niso s tega sveta.«

Prav tako je lani oktobra zaupno pričal o neznanih objektih članom senatnega odbora za oborožene sile in senatnega obveščevalnega odbora.

Davis je dejal, da je v nekaterih primerih bilo nemogoče določiti izvor materialov, do katerih so prišli, kar ga je vodilo do zaključka, da jih »ne bi mogli narediti sami.«

Davis je dejal, da je v nekaterih primerih bilo nemogoče določiti izvor materialov, do katerih so prišli, kar ga je vodilo do zaključka, da jih 'ne bi mogli narediti sami.'

In čeprav je ameriški Pentagon odločil, da bo prekinil s programom raziskovanja neznanih letečih predmetov je NYT poročal, da se bodo preiskave in beleženje srečanj vojaških pilotov z neidentificiranimi zračnimi plovili nadaljevali, vendar v okviru programa z drugačnim imenom.

Za to bo po novem skrbela »Delovna skupina za neidentificirane zračne fenomene« v okviru urada mornariške obveščevalne službe.

Program sam sicer ni zaupne narave, toda zaupno ostaja to, s čemer se ukvarjajo.

Zemeljski NLP

Senatni odbor je prejšnji mesec poročal, da sedaj delajo na »standardizaciji zbirke in poročanju«, saj so dobili ukaz, da morajo v 180 dnevih pripraviti poročila o vsaj nekaterih svojih ugotovitvah.

Prejšnji direktor programa Luis Elizondo, ki je bil nekdanji vojaški obveščevalec in je oktobra leta 2017 po desetih letih dela na programu odstopil, je dejal, da je »prepričan«, da so »objekti neznanega izvora strmoglavili na Zemljo« skupaj z »materiali, pridobljenimi za proučevanja.«

Objekti neznanega izvora so že strmoglavili na Zemljo skupaj z 'materiali, pridobljenimi za proučevanja.'

Njegovo mnenje deli skupina nekdanjih vladnih uradnikov, ki pa ne morejo predstaviti fizičnih dokazov.

Vendar pa imajo nekateri doslej nepojasnjeni incidenti tudi »tuzemske« vzroke, tam, kjer pojasnil ni, pa tudi to še ne pomeni, da so za takšne dogodke nujno odgovorni »nezemljani.«

Nekdanji voditelj senatne večine Harry Reid je poudaril, da je ob tem, ko bo program iskal »izvenzemeljska vozila« pomembno tudi izvedeti, ali druge države morda uporabljajo kakšno revolucionarno letalsko tehnologijo, ki bi lahko ogrozila ZDA.

Marco Rubio
Senator Marco Rubio si prizadeva objaviti vsaj del doslej neznanih podatkov o NLP-jih. Vir: Twitter

Prav tako pa je »izjemno pomembno, da se razkrije informacija o odkritju fizičnih materialov ali vozil.«

Marco Rubio: 'Izjemno pomembno je, da se razkrije informacija o odkritju fizičnih materialov ali vozil.'

Ob tem pa predsednika senatnega odbora za obveščevalne dejavnosti Marca Rubia najbolj skrbijo poročila o neidentificiranih letalih nad ameriškimi oporišči.

Dejal je, da želijo odkriti vzroke za to in izrazil zaskrbljenost, da sta morda Kitajska ali Rusija naredili kakšen »tehnološki preskok«, ki bi jima lahko omogočil izvajanje teh aktivnosti.

Dodal je, da morda obstaja tudi »povsem dolgočasna« razlaga o teh fenomenih, toda pomembno je, da »to odkrijemo.«

Delite članek