REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Uboj v Chemnitzu: sirski azilant obtožen, drugi sostorilec na begu, tretji še priprt

Uboj v Chemnitzu: sirski azilant obtožen, drugi sostorilec na begu, tretji še priprtvir: Pixsell

V torek je nemško tožilstvo uradno obtožilo sirskega prosilca za azil uboja in povzročitev težje telesne poškodbe, ko je avgusta lani v Chemnitzu zabodel nemško-kubanskega državljana, ki je nato umrl. 

Zaradi njegove smrti je Chemnitz postal prizorišče več protestov, tudi z množično udeležbo neonacistov. 

Alaa S. je tako obtožen, da je skupaj s Farhadom A., žrtev večkrat zabodel v roko in prsni koš, zaradi česar je podlegal poškodbam.

Alaa S. je tako obtožen, da je skupaj s Farhadom Ramazanom Ahmadom, žrtev večkrat zabodel v roko in prsni koš, zaradi česar je podlegal poškodbam. 22-letni iraški državljan Farhad je uspel pobegniti, a so nemške oblasti zanj izdale mednarodni nalog za aretacijo.

V sklopu preiskave so zaslišali več kot 100 prič napada. Na podlagi njihovih izjav so tako ugotovili, da je Farhad pričel govoriti z žrtvijo, nakar ga je zabodel. Napadu se je nato pridružil še Alaaja, ki ga je prav tako zabodel. 

Po njegovi smrti so v mestu na vzhodu Nemčije potekali večji, nasilni protesti, protidemonstracije in spopadi s policijo.

35-letnemu moškemu Danielu H. so prebodli pljuča, nakar je doživel še srčni napad. Po njegovi smrti so v mestu na vzhodu Nemčije potekali večji, nasilni protesti, protidemonstracije in spopadi s policijo. 

Tožilstvo trenutno še ni sporočilo odločitve, ali bo vložilo obtožnico še proti tretjemu azilantu, iraškemu državljanu Yousifu A., ki je bil prav tako udeležen v napad, poroča DW.
 

Komentarji