REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trije zamaskirani neznanci napadli poslanca AfD

Trije zamaskirani neznanci napadli poslanca AfDVIR: Pixsell

Včeraj popoldne so trije zamaskirani neznanci presenetili in napadli poslanca Alternative za Nemčijo Franka Magnitza, ki je utrpel hude poškodbe. 

Magnitz, ki je poslanec zveznega parlamenta in vodja AfD v Bremnu, se je vračal iz novoletne zabave lokalnega časopisa, ko je bil napaden.

Trije zamaskirani napadalci so ga sprva udarili po glavi s kosom lesa, nakar je izgubil zavest.

Trije zamaskirani napadalci so ga sprva udarili po glavi s kosom lesa, nakar je izgubil zavest. Ko je ležal na tleh, so ga še večkrat brcnili v glavo. Bližnji gradbeni delavec je opazil napad in odgnal napadalce. 

Napad se je zgodil v bližini Goetheplatza, enega izmed ikoničnih trgov v tej mestni državi. 66-letni poslanec je bil prepeljan v bolnišnico, kjer je še vedno zaradi hujših poškodb. 

Zaradi politične kariere Magnitza policija obravnava napad kot »politično-motivirano dejanje«.

Zaradi politične kariere Magnitza policija obravnava napad kot »politično-motivirano dejanje«. Skupaj s tožilstvom so sprožili preiskavo, pri čemer pozivajo morebitne priče, da se jim javijo. 

V zadnjih tednih so bili prostori AfD tarča več napadov oz. vandaliziranja, večinoma na Saškem.

Prav prejšnji teden je pred pisarno AfD v mestu Döbeln odjeknila eksplozija. Policija je aretirala tri moške, ki so jih pozneje izpustili zaradi pomanjkanja dokazov, poroča DW.
 

Komentarji