REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Terorist zatrobil in po nesreči »izbrisal« 21 svojih soborcev

Terorist zatrobil in po nesreči »izbrisal« 21 svojih soborcevTeroristi Al Kaide. Vir: Twitter

Najmanj dvajset teroristov t. i. Islamske države je bilo ubitih v centralni iraški pokrajini Saladin, ko je v zrak odletel njihov avtomobil, napolnjen z eksplozivom.

Toda še bolj presenetljiv je razlog za ta dogodek.

Poveljnik Džabar al-Daradži je sporočil, da je terorist, ki bi moral izvesti teroristični napad, slučajno detoniral bombo poleg svojih soborcev.

Preden je zapustil skrivališče Islamske države je namreč bombaš-samomorilec pritisnil na hupo na volanu v znak pozdrava svojim prijateljem.

Pozabil pa je, da je bil kontakt avtomobilske hupe povezan z detonatorjem za eksploziv in je s tem povzročil eksplozijo ter z njo dobesedno »izbrisal« skupino svojih soborcev, je dejal Al-Daradži, poroča South Front.

Troblja Vir:Twitter
Hupanje je včasih lahko usodno... Vir: Twitter
Pozabil pa je, da je bil kontakt avtomobilske hupe povezan z detonatorjem za eksploziv in je s tem povzročil eksplozijo ter z njo dobesedno »izbrisal« skupino svojih soborcev.

Ali je takšna smrt še veljavna kot smrt »šehidov«, ki jih nato, kadar padejo v obrambi vere, v raju menda pričaka truma devic, pa je sedaj verjetno vprašanje za islamske teologe…

Samomorilec bi sicer z avtomobilom-bombo moral napasti nadzorno točko iraške vojske v kraju Al-Džalam Samara južno od okrožja Al-Daur.

To nesrečo so mnogi opisali kot »primer božje pravice«, vendar je tudi resen udarec za islamiste, ki poskušajo znova destabilizirati Irak.

Islamska država namreč že od začetka leta povečuje število svojih napadov v osrednjem Iraku.

Teroristi so z dvojnim napadom v Bagdadu 21. januarja ubili 34 oseb in jih ranili 110.

Delite članek