REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Talibani ubili komika, na poti do morišča se jim je, medtem ko so ga tepli, smejal in se norčeval iz njih (ŠOKANTEN VIDEO)

Talibani ubili komika, na poti do morišča se jim je, medtem ko so ga tepli, smejal in se norčeval iz njih (ŠOKANTEN VIDEO)Komik Nazar in eksekutorja iz vrst talibanov. Vir: Posnetek zaslona

Talibani so konec julija, ko so osvojili drugo največje afganistansko mesto Kandahar ubili znanega komika, ki se je med drugim pogosto norčeval tudi iz pripadnikov tega islamskega gibanja, piše Daily Mail, ki je objavil tudi posnetek zadnjih trenutkov njegovega življenja.

Posnetek prikazuje Nazara Muhameda, znanega pod psevdonimom »Khasha Zwan«, kako ga talibani, ki so ga izvlekli iz njegove hiše, z avtomobilom peljejo neznano kam.

Znan je bil po svojih posnetkih na Tik Toku, na katerih se je s pomočjo pesmi in plesa norčeval iz talibanov.

Na zadnjem posnetku je komedijant izgovarjal šale o talibanih, zaradi česar ga eden od muslimanskih skrajnežev z njegove desne večkrat udaril.

Taliban na njegovi levi se njegovim šalam celo smeji, nato pa zamenja manjše orožje, strojnico AK-47 z mitraljezom.

Nazar - klofuta zaradi šale
Vir: Posnetek zaslona
Na zadnjem posnetku je komedijant izgovarjal šale o talibanih, zaradi česar ga je eden od islamskih skrajnežev z njegove desne večkrat udaril.

Po njegovem umoru so se pojavile fotografije, ki prikazujejo komika, kako stoji ob drevesu, nato pa leži ob njem s prerezanim grlom.

Talibani so najprej zanikali poročila, da so ubili v Afganistanu priljubljenega komika, naposled pa so priznali le, da sta ga ugrabila dva pripadnika njihove skupine.

Sprva pa so vztrajali, da je le v ujetništvu in da mu bo sodilo »afganistansko sodišče.«

Po trditvah talibanov je bil Nazar, ko je še delal za afganistansko policijo, vključen v mučenje in uboje talibanov.

Brutalna eksekucija komika je v nasprotju z obljubami talibanov, ki so napovedovali splošno amnestijo za vse, ki so delali za prejšnjo oblast.

Tudi ta likvidacija - očitno brez sojenja - je ne samo zločin, pač pa tudi neposreden dokaz kršitev danih zavez talibanov.

Delite članek