REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Starši Sirskega ogorčeni: »Pojdite braniti Rusijo!«, sin neposreden: »Moj oče je izmeček!«

Starši Sirskega ogorčeni: »Pojdite braniti Rusijo!«, sin neposreden: »Moj oče je izmeček!«Aleksander Sirski Vir: Globalook

V Rusiji živeča starša novega vrhovnega poveljnika ukrajinskih sil Aleksandra Sirskega nista imela veliko besed na vprašanje, naj komentirata sinovo novo dolžnost.

Ne vem, kako dela z njimi. Jaz ne delam z njimi.

Njegov oče je odgovoril, da o tem ne ve nič.

Mati pa je ruskim novinarjem svetovala, naj gredo branit Rusijo na fronto.

Oče vrhovnega poveljnika oboroženih sil Ukrajine Stanislav Siriski zadržano odgovarja na vprašanje »Raptlija«, kako njegov sin sodeluje s kijevskim režimom.

»Ne vem, kako dela z njimi. Jaz ne delam z njimi,« je dejal.

Oče in mati novega vrhovnega poveljnika oboroženih sil Ukrajine sta do svojega sina zadržana. Oče ni imel odgovora na vprašanje, ali je njegovemu sinu mar za njih, mama pa je ruskim novinarjem svetovala, naj gredo na fronto in pišejo o ruskih vojakih.

Ni želel razkriti svojih občutkov, ko je izvedel, da je njegov sin dobil položaj vrhovnega poveljnika vojske, ki je sovražna državi, v kateri živi in ​​kjer se je rodil njegov sin.

»Občutil sem enako kot vi. Nič več,« je dejal oče Sirski, ki je, kot kaže, že zdavnaj pogasil čustva do sina.

Na novinarsko vprašanje, ali je sinu mar za starše, ni želel odgovoriti, rekel je le: »Vprašajte njega.«

Mati, ki so jo novinarji spraševali o Sirskem, svojega sina sploh ni omenila, ni želela niti govoriti o njem, je pa ruskim novinarjem svetovala, naj »gredo na fronto in pišejo o ruskih vojakih ter branijo Rusijo.«

Aleksander Sirski je postal novi vodja ukrajinske vojske 8. februarja, ko je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski zamenjal vrhovnega poveljnika oboroženih sil Ukrajine Valerija Zalužnega.

Nekdanji poveljnik ukrajinskih kopenskih sil, znan kot »Mesar« in »General200«, kar se nanaša na oznako za mrtve, ker je vodil sile Ukrajine v »mlin za meso« v Bahmutu je bil rojen v vasi Novinki, v Vladimirski oblastt (ZSSR, zdaj Rusija).

Zelenski je popularnega Zalužnega zamenjal z nepopularnim Sirskim predvsem zato, ker mu je bil preveč popularen Zalužni vse bolj nevaren, ob tem pa sta imela tudi različne poglede na vodenje vojne.

Družina Sirskega sicer še vedno živi v zahodni regiji Vladimir v Rusiji.

Aleksandrov brat sploh ne govori s Sirskim. »Sploh ne vem, kje je. Ne vem ničesar o njem. Že dolgo je minilo, odkar se je preselil (v Ukrajino),« je Oleg povedal za TASS.

Njegov oče je nekdanji vojak, mama poje v zboru. Oba sta upokojena. Medtem ko je njihov starejši sin v vojni proti Rusiji, starši Sirski vsako leto sodelujejo v »Nesmrtnem polku« in sodeč po mamini strani na družbenih omrežjih podpirajo Rusijo.

Sin novega vrhovnega poveljnika oboroženih sil Ukrajine Aleksandra Sirskega je svojega očeta javno označil za izmeček.

Dedek novega vrhovnega poveljnika oboroženih sil Ukrajine se je boril proti nacizmu in padel v drugi svetovni vojni.

Bolj poveden je sin poveljnika ukrajinskih oboroženih sil Sirskega, ki podpira Rusijo.

Sin novega vrhovnega poveljnika oboroženih sil Ukrajine Aleksandra Sirskega je svojega očeta javno označil za izmeček.

Sin sirskega, ki živi v Avstraliji, se ima za ruskega patriota, sodeluje na proruskih shodih in avtomobilskih shodih v čast 9. maja, po Sydneyju pa se vozi tudi v črnem džipu z zastavo DPR.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek