REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Sky News» zadovoljen: Fico je zelo proruski, atentat ni presenečenje (VIDEO)

»Sky News» zadovoljen: Fico je zelo proruski, atentat ni presenečenje (VIDEO)Robert Fico je v vladi kot del koalicije, a jo ohranja z avtoritarnimi metodami, so v oddaji v živo ocenili britanski mediji, ko so komentirali atentat na slovaškega premierja. Vir: Posnetek zaslona, X

Robert Fico je figura, ki povzroča velike delitve na Slovaškem in v Evropski uniji, zato ne preseneča, da se je kaj takega zgodilo, so povedali na britanski televizijski mreži Sky News v oddaji v živo o atentatu na slovaškega premierja.

Slovaški premier je eden glavnih nasprotnikov članstva Ukrajine v Natu in je izpostavil, da bo dal veto na članstvo, saj je to, kot je dejal, »pot v tretjo svetovno vojno«.

Poleg tega je Fico ostro nasprotoval pošiljanju vojakov in orožja kijevskemu režimu, saj bi, kot je dejal, »to lahko vodilo v še večjo eskalacijo spopada, Bratislava pa si tega ne želi«.

»Slovaška je določala, kako se bo razvijala v prihodnosti - kot avtoritarna ali zahodnoevropska država. Fico je v vladi kot del koalicije, a jo ohranja z avtoritarnimi metodami,« je ocenil britanski medij.

Kot so dodali, Madžarska, Slovaška, Avstrija – vse te države zdaj ne gredo po poti v prid Ukrajine in zmanjšujejo splošno soglasje v EU, ki je v tem trenutku zelo protirusko nastrojeno.

»In obstaja občutek, da mnoge od teh držav pravijo: če Rusi na koncu zmagajo v tej vojni, potem bi se morali obrniti na Moskvo, ne glede na to, kako to definiramo. Če Moskva pride iz te vojne s prednostjo, kakor koli to definirali, potem pa moramo poskrbeti za lastne interese,« so navedli na »Sky News«.

Opozarjajo, da če bo ruski predsednik Vladimir Putin uspel v Ukrajini ali celo v delu Ukrajine, bo prevzel tudi preostanek, nato pa bosta ogroženi Moldavija in Gruzija ter baltske države.

»Prepričani smo, da bo Kremelj atentat na Fica predstavil kot: mirovniki v Evropi so v nevarnosti, vsi, ki govorijo o miru, so lahko tarče atentatov, na mestu, ki se imenuje NATO - ki je namenjen vojni proti materi Rusiji,« so ironično sklenili na »Sky News«.

Spomnimo, Slovaška prav tako ni priznala Kosova, kar je prav tako projekt Zahoda oziroma ZDA na Balkanu.

Več o atentatu na slovaškega premierja lahko preberete tukaj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek