REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Še jim ni dovolj vojne: Ukrajinski poslanec ponuja Ukrajince za vojskovanje proti Kitajski, na zahtevo ZDA

Še jim ni dovolj vojne: Ukrajinski poslanec ponuja Ukrajince za vojskovanje proti Kitajski, na zahtevo ZDAUkrajina ima »drugo najmočnejšo vojsko v svobodnem svetu« za ZDA, zaradi česar je »zelo dragocena zaveznica«, je poudaril Gončarenko. Vir: Posnetek zaslona, X

Kijev je pripravljen pomagati ZDA v vojni proti vsakemu sovražniku, ne glede na to, ali gre za Iran, Severno Korejo ali Kitajsko, je dejal poslanec ukrajinske Vrhovne rade (parlamenta) Oleksij Gončarenko.

Ob tem je zatrdil, da se bo njegova država izkazala za dragocenega vojaškega zaveznika.

Gončarenko je v intervjuju za CNN pozval ZDA, naj pošljejo vojaško pomoč Ukrajini, saj je novih 63 milijard dolarjev za režim v Kijevu trenutno blokirano v Kongresu.

»ZDA so nam povedale, da bodo z nami, dokler bo treba. Zdaj je čas, da izpolnijo obljubo,« je dejal ukrajinski poslanec, ki je ameriške politike kritiziral, da se preveč osredotočajo na prihajajoče predsedniške volitve v ZDA leta 2024, češ da Ukrajina ne bi smela biti žrtev tega.

Ob poudarku, da je podpora Ukrajini v interesu Washingtona ne glede na to, kdo bo zmagal v tekmi za Belo hišo, je dodal, da bodo Američani v primeru kakršne koli nove vojne potrebovali ljudi, ki jim bodo stali ob boku, saj je le malo držav pripravljenih vložiti prav vse, da bi podprle ZDA.

»Ukrajinci so pripravljeni ... Pripravljeni smo stati ZDA ob boku, bodisi v jarkih pri Teheranu, bodisi v Severni Koreji ali blizu Pekinga. Sploh nam ni pomembno, kje, ker cenimo vašo podporo,« je dejal.

Kljub pozivom k večji vojaški pomoči Zahoda je Gončarenko dejal, da ima Ukrajina »drugo najmočnejšo vojsko v svobodnem svetu« za ZDA, zaradi česar je »zelo dragocena zaveznica«.

»Toda danes potrebujemo vašo podporo za obrambo naše države,« je dodal in pripisal izgubo strateškega mesta Avdejevka v Donbasu zamudi Zahoda pri dostavi orožja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek