REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Se bo III. svetovna vojna začela na Otoku? »Vsakega britanskega uradnika štejemo za legitimno vojaško tarčo!«

Se bo III. svetovna vojna začela na Otoku? »Vsakega britanskega uradnika štejemo za legitimno vojaško tarčo!«»London je bil in ostaja večni sovražnik Moskve,« tako je nekdanji ruski predsednik komentiral izjavo britanskega zunanjega ministra Jamesa Cleverlyja, da ima Ukrajina pravico »uporabiti silo tudi zunaj svojih meja«. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

»Vsakega uradnika Velike Britanije lahko štejemo za legitimno tarčo, saj je ta država de facto v vojni z Rusijo,« se je odzval namestnik predsednika Varnostnega sveta Ruske federacije Dmitrij Medvedjev na besede britanskega zunanjega ministra Jamesa Cleverlyja, da ima Ukrajina pravico do »uporabe sile tudi zunaj svojih meja«.

»Zabiti uradniki Velike Britanije, našega večnega sovražnika, bi si morali zapomniti, da se lahko njihova država v okviru splošno sprejetega mednarodnega prava, ki ureja sodobno vojskovanje, vključno s Haaško in Ženevsko konvencijo z dodatnimi protokoli, kvalificira kot udeleženka vojne,« je Medvedjev zapisal na Twitterju.

Po njegovih besedah ​​London dejansko vodi »neobjavljeno vojno proti Moskvi«, kar pomeni, da se vsakega britanskega visokega uradnika lahko šteje za legitimno vojaško tarčo.

»Velika Britanija danes nastopa kot zaveznica Ukrajine, ki ji zagotavlja vojaško pomoč v obliki opreme in strokovnjakov, torej de facto vodi neobjavljeno vojno proti Rusiji. Pri tem kateri koli njen uradnik, tako vojaški kot civilni, ki prispeva k vojni, se lahko šteje za legitimno rusko vojaško tarčo,« je dejal.

Spomnimo, pred tem je zunanji minister Velike Britanije James Cleverly napad z dronom na Moskvo komentiral z besedami, da ima »Ukrajina pravico do obrambe« in da v ta namen »uporablja silo tudi zunaj svojih meja«.

»Imajo zakonsko pravico, da to storijo znotraj svojih meja, imajo pa tudi pravico uporabiti silo zunaj svojih meja, da bi ustvarili težave Rusiji pri osredotočanju svojih sil na ukrajinsko ozemlje,« je za Sky News povedal britanski minister, poroča ukrajinski Telegram kanal portala Strana.ua.

Pred tem je Kijev napadel Moskvo z droni, ki so ciljali na civilne objekte.

V napadu ni bil nihče poškodovan ali ubit.

Kremelj se je odzval s sporočilom, da naj ljudje ne skrbijo, da so razmere stabilne, medtem ko je ruski predsednik Vladimir Putin dejal, da je cilj tovrstnih napadov povzročiti preplah med prebivalstvom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek