REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Scott Ritter: Ukrajinske enote so padle v past pri Harkovu

Scott Ritter: Ukrajinske enote so padle v past pri HarkovuKot je opozoril Ritter, je Moskva izbrala najboljši čas za napad v tem sektorju, ko so se ukrajinske oborožene sile soočile s hkratnim pomanjkanjem orožja in žive sile. Vir: Posnetek zaslona, X

Ruska ofenziva v smeri Harkova je prisilila Kijev, da je v smrt poslal svoje najboljše enote, je dejal nekdanji obveščevalni častnik ameriške vojske Scott Ritter v intervjuju za YouTube kanal Dialogue Works.

»Ukrajina je morala umakniti vojake iz kritičnih sektorjev na vzhodnem delu fronte, vključno s Časovim Jarom, ki ga Ukrajinci obupno poskušajo zadržati za vsako ceno. To niso navadne enote, to so njihove najboljše enote. Ukrajinske mobilne rezerve so zdaj podvržene uničenju,« je poudaril nekdanji ameriški marinec.

Po njegovih besedah ​​Rusija v smeri proti Harkovu hkrati dosega dva cilja: pritegnila je ukrajinske enote z juga in ustvarila tamponsko cono za zaščito svojih ozemelj.

Kot je opozoril Ritter, je Moskva izbrala najboljši čas za napad v tem sektorju, ko so se ukrajinske oborožene sile soočile s hkratnim pomanjkanjem orožja in žive sile.

Ruske enote se aktivno borijo v regiji Harkov.

Po podatkih ministrstva za obrambo Ruske federacije so od 11. do 17. maja osvobodile 12 naselij in nadaljujejo prodiranje v globino sovražnikove obrambe.

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je položaj ukrajinske vojske v tej regiji označil za »izjemno težak«.

Generalštab oboroženih sil Ukrajine pa je priznal, da so bile ukrajinske enote prisiljene premakniti se na »ugodnejše položaje« na tem območju, torej so se morale umakniti.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek