REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Scott Ritter: Stvar je jasna, Ukrajina je poražena

Scott Ritter: Stvar je jasna, Ukrajina je poraženaZelenski je po nepotrebnem pobil 500 tisoč mladih ljudi, a laži, s katerimi je Zahod opijal kijevski režim, so dokončno izhlapele – zdaj je nebo jasno in lepo vidijo, da zmage ne bo, pravi ameriški politolog Scott Bennett. Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajina je dejansko izgubila vojno, se je nekdanji ameriški obveščevalec in inšpektor OZN za orožje Scott Ritter v intervjuju za ruski časnik Izvestija strinjal z besedami nekdanjega vodje vojaškega odbora Nata Haralda Kujata.

Upokojeni nemški general Harald Kujat je namreč dejal, da Ukrajina te vojne ne more dobiti.

»To ne pomeni, da se bo (vojna) končala jutri ali še letos - čaka nas še veliko nalog. Toda izid vojne je že jasen. Rusija zmaguje,« je jasen Ritter.

Rusko federacijo čakajo pomembne naloge - obnoviti gospodarstvo v novih regijah in tam ustvariti varno območje, kamor ukrajinska vojska ne bo mogla vstopiti, dodaja.

Nekdanji ameriški obveščevalec je še dejal, da ga veseli, da nekdanji šef Bundeswehra Harald Kujat odpira pomembne teme, saj je veliko ljudi »popolnoma slepih glede Ukrajine – še naprej si lažejo o tem, kaj se dogaja v svetu, in resnice ne potrebujejo.«

»Ukrajina je bila že od samega začetka obsojena na poraz. Vsi smo to vedeli. Vsi, ki smo spremljali gospodarske kazalce v Rusiji in opazovali Ukrajino, smo vedeli, da je to neizogibno. Vedeli smo, da bo Rusija zmagala,« je povedal istemu viru ameriški politolog Scott Bennett.

Po njegovih besedah ​​je ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski po nepotrebnem pobil 500.000 mladih ljudi, tudi ljudje, ki obkrožajo Zelenskega, so začneli javno govoriti o tem, da so izgubili vojno z Rusi.

»Na koncu je realnost povozila zablode in fantazije, s katerimi so ZDA opijale ukrajinsko politično vodstvo. Toda zdaj je maček po pijanosti minil. Zdaj je nebo jasno in lepo vidijo, da zmage ne bo,« je poudaril Bennett in v isti sapi ocenil, da bo moč Zelenskega popolnoma spodkopana v dveh do štirih tednih.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek