REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Salvini: Italija ne bo sprejela iz Nemčije vrnjenih pribežnikov

Salvini: Italija ne bo sprejela iz Nemčije vrnjenih pribežnikovMatteo Salvini | VIR: Pixsell

Italijanski notranji minister in vodja desne Lige Matteo Salvini je danes v Rimu sporočil Nemčiji, da Italija ne bo sprejela migrantov, ki bi jih Nemčija zavrnila. Vlada je pripravljena pomagati le Italijanom, pribežnike pa je "namesto sprejeti pripravljena dati", je izjavil.

Salvini se je s tem odzval na načrte nemškega notranjega ministra Horsta Seehoferja, da bi že na nemški meji zavračali migrante, ki jim je bil azil že zavrnjen ali so zanj zaprosili v drugi državi članici Evropske unije.

Salvini se je s tem odzval na načrte nemškega notranjega ministra Horsta Seehoferja, da bi že na nemški meji zavračali migrante, ki jim je bil azil že zavrnjen ali so zanj zaprosili v drugi državi članici Evropske unije. Nad temi načrti je skeptična nemška kanclerka Angela Merkel, ki si prizadeva predvsem za evropsko rešitev.

Salvini je sicer na novinarski konferenci nastopil po srečanju z avstrijskim notranjim ministrom Herbertom Kicklom in vicekanclerjem Heinzom Christianom Strachejem, ki prihajata iz "sestrske" stranke svobodnjakov. Salvini je menil, da bo avstrijsko predsedovanje EU, ki se bo začelo s 1. julijem, priložnost za Evropo, da doseže spremembo v migracijski in azilni politiki.

"Smo v zgodovinskem trenutku. Še nikoli Evropa ni imela tako velike priložnosti, da se doseže sprememba v boju proti terorizmu, ilegalnim migracijam in prizadevanjih za več varnosti," je dejal Salvini.

Zavzel se je za reformo azilne in migrantske politike v interesu "pravih beguncev". "Ta reforma mora pomagati tistim, ki imajo res pravico do azila. Ilegalne migracije škodujejo vsem, ki res bežijo pred vojno," je še dejal Salvini.

Delite članek