REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusko obrambno ministrstvo: Uničili smo sisteme zračne obrambe, ki varujejo ključne vojaške objekte Ukrajine

Rusko obrambno ministrstvo: Uničili smo sisteme zračne obrambe, ki varujejo ključne vojaške objekte UkrajineVsi zastavljeni cilji so bili ponoči izpolnjeni, so danes sporočili iz Moskve. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ruske oborožene sile so sinoči izvedle udare na sisteme zračne obrambe Ukrajine, ki so varovali vojaške objekte ključnega strateškega pomena, je sporočilo rusko obrambno ministrstvo.

»Ponoči so ruske zračno-vesoljske sile izvedle skupinski napad z visokonatančnim orožjem dolgega dosega na sovražnikove sisteme zračne obrambe, ki varujejo glavne vojaške objekte Ukrajine. Vsi objekti, ki naj bi bili uničeni, so bili zadeti.«

V zadnjih 24 urah je padlo več kot 260 ukrajinskih vojakov, uničenih je bilo 29 ukrajinskih brezpilotnih letal, sestreljen je bil en lovec Su-25, ruska vojska pa je prestregla eno protiradarsko raketo HARM in osem raket HIMARS.

V preteklih dneh je Moskva sporočila, da je uničila zadnjo ukrajinsko vojaško ladjo, prav tako pa je prekinila sporazum z Ukrajino o Azovskem morju in sporočila, da je obala Azovskega morja zdaj pod ruskim nadzorom.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek