REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija: Če Bruselj ukrade zamrznjena ruska sredstva, bo Moskva zasegla premoženje Evropske unije

Rusija: Če Bruselj ukrade zamrznjena ruska sredstva, bo Moskva zasegla premoženje Evropske unijeRusija si bo prilastila bistveno več premoženja sovražnih držav, kot so one doslej storile, ko gre za naše premoženje, je v ponedeljek opozoril predsednik Dume. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Lopovstvo zahodnih držav, ki se kaže v nezakonitem prisvajanju zamrznjenega ruskega premoženja, zahteva simetričen odgovor, je v ponedeljek dejal predsednik ruske Dume Vjačeslav Volodin.

»Številni evropski politiki na čelu s predsednico Evropske komisije Ursulo von der Leyen, ki si prizadevajo ohraniti svoje položaje, so znova začeli razprave o kraji zamrznjenih sredstev naše države, da bi na račun le-teh nadaljevali militarizacijo Kijeva,« spominja Volodin.

Ti pogovori, kot še pojasnjuje, »izhajajo iz dejstva, da so njihove države v slabem finančnem stanju«, do katerega so jih sami pripeljali.

Na vse to, poudarja Volodin, bo Rusija odgovorila z zaplembo bistveno večjega premoženja sovražnih držav.

Na koncu bo Moskva tako zamrznila več sredstev, kot jih je Evropske unija zamrznila doslej, opozarja.

Ko komentira razmere v EU, Volodin še pravi, da so se v zadnjih letih zelo poslabšale: cene rastejo, gospodarstvo je v recesiji, industrijska proizvodnja upada, EU pa je za Kijev porabila 85 milijard evrov.

Zato predsednik Dume zaključuje: »Zaradi tega namesto politikov, ki zagovarjajo vojno do zadnjega Ukrajinca, prihajajo tisti, ki jih skrbijo predvsem notranji problemi.«

Kot primer navaja Slovaško, katere novi premier je zavrnil podporo kijevskemu režimu, saj škodi njihovemu gospodarstvu.

V Nemčiji so se regionalne volitve končale s porazom vladajoče stranke, na Madžarskem je v Budimpešti vlada, ki se drži uravnotežene politike.

Skupščina je lani na ta položaj že petič izvolila madžarskega premierja Viktorja Orbána, spominja Volodin.

Zaradi vsega tega danes v Evropi ni več enotnosti kot nekoč, saj se na zadnjem vrhu EU 26. oktobra letos voditelji niso uspeli dogovoriti o dodelitvi dodatnih 50 milijard evrov za Ukrajino, sklene predsednik ruske Dume.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek