REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusi prvič v zgodovini razkrili skrbno čuvane skrivnosti: predvajana posebna oddaja o Putinovih komandosih

Rusi prvič v zgodovini razkrili skrbno čuvane skrivnosti: predvajana posebna oddaja o Putinovih komandosihKako se urijo ruske elitne enote pod budnim Putinovim očesom - predvaja TV Zvezda. Vir: Screenshot Взвод

Prvič v zgodovini ruskih oboroženih sil je obrambno ministrstvo Rusije odstranilo tančico tajnosti s sistema bojne priprave ruskih specialnih enot.

Ekskluzivno serijo posebnih reportaž »Vod« predvaja uradni medijski servis Ministrstva za obrambo Rusije – televizija Zvezda.

Vojaki sicer ne razkrijejo svojih pravih imen in kje natančno služijo. Prikazati pa morajo najvišjo raven fizične in bojne pripravljenosti ter tehničnega znanja.

Ne le, da morajo prestreči sovražni dron, znati morajo tudi, kako ga izkoristiti, da bi izvedeli, kje se skriva nasprotnik.

V zelo kratkem času so se mladi poročniki naučili streljati kot topničarji, skakati s padali kot pripadniki zračno-desantnih sil, ter upravljati z vsemi vrstami vojaških vozil.

Obvladati morajo različne praktične spretnosti, da se lahko spoprimejo z nalogami v vseh okoliščinah v bojnih pogojih.

Med izvajanjem bojnih nalog so določeni tudi voditelji za vsako posamezno nalogo.

Anastasia je, na primer, želela sodelovati v eksperimentalnem programu.

Zdaj je nadrejena timu 19 mož.

»Tretji dan smo na nogah in vstajamo ob enih ponoči. Valjamo se v blatu, umazaniji, a to nas ne prestraši,« poudarja.

V skupini izstopa tudi izvidnik Denis.

Njegova naloga med vajami je bila, da na poligonu ukrade vojaški tovornjak Kamaz in se z zvijačo pretihotapi v štab (domnevnega) nasprotnika.

Častniki morajo opraviti pet vrst preskusov – morajo pokazati, kako bi pridobili tajne dokumente, kako bi uničili sovražnikovo poveljstvo in skladišča streliva, ter kako bi nasprotnika privabili v zasedo, in izvedli napad v ozadju sovražnikovih čet ...

Urjenje: vaje potekajo pod budnim očesom ruskega predsednika Vladimirja Putina in obrambnega ministra Sergeja Šojguja

Udeleženci opravijo naloge kot ekipa, vendar inštruktorji ocenijo vsakega posebej.

Na ta način se krepi tekmovalni duh pri mladih častnikih.

Ko čas beži, napetost v moštvu narašča.

Putin zelo rad tudi osebno preizkuša novo domače orožje. Vir: Twitter

Na koncu ostane le še najboljših 20, ki so najbolj pripravljeni.

Koga bo doletela sreča, da postane del elitne enote t. i. Putinovih komandosov in kakšni izzivi čakajo tekmovalce, bodo gledalci lahko videli v nadaljevanju ekskluzivne serije posebnih reportaž, ki jih predvaja TV Zvezda ...

Delite članek