REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Putin nam pošilja signal«: Panika zaradi ruske mornarice blizu meja ZDA

»Putin nam pošilja signal«: Panika zaradi ruske mornarice blizu meja ZDANaslednjič, ko bodo poslali to podmornico, je morda ne bo spremljalo lahko orožje, poudarja avtor članka. Vir: Posnetek zaslona, X

Predsednik Rusije Vladimir Putin je s pošiljanjem ladij ruske mornarice na Kubo poslal signal Združenim državam Amerike, piše American Thinker.

»Očitno nam predsednik Vladimir Putin pošilja signal,« navaja članek.

Avtor vztraja, da je pojav ruskih ladij blizu ameriške obale odgovor na dovoljenje Bele hiše, da Ukrajina uporabi ameriško orožje za napad na rusko ozemlje.

»Moskva nam pošilja povsem predvidljiv signal in Biden je ali vedel za to, pa ni mignil s prstom, ali pa ni vedel in je bil iskreno začuden.

Vsekakor pa mu zdaj ni dobro,« sklepa avtor.

Ugotavlja, da je Amerika Ukrajini dovolila uporabo ameriškega orožja za napade na notranjost Ruske federacije, zato »ne smemo biti presenečeni, ko vidimo Ruse ob naših obalah«.

Avtor članka pravi, da je Bidnova odločitev begajoča, glede na to, da obstaja velika verjetnost, da se bodo Rusi maščevali.

»Ali ni nihče razmišljal, ko je bila ta odločitev sprejeta, da bodo Rusi razkačeni?

Zdaj so nam Rusi pokazali, da se lahko ubranijo z uničenjem mesta ali dveh na Floridi.

Samo da naslednjič, ko pošljejo to podmornico, morda ne bo oborožena le z lahko oborožitvijo,« poudarja avtor članka.

Dan prej je mornariška udarna skupina Severne flote, ki jo sestavljata jedrska podmornica Kazan in fregata Admiral Gorškov, po končanih vajah uporabe natančnega orožja vplula v pristanišče v Havani.

V pristanišče je vplul tudi reševalni vlačilec Nikolaj Čiker.

S fregate »Admiral Gorškov« so bili izstreljeni topniški plotuni v pozdrav.

Vojna fregata in podmornica, del so pomorske skupine, ki je prispela na Kubo, na poti proti karibski otoški državi pa sta izvajali vaje uporabe visokonatančnega raketnega orožja v Atlantskem oceanu na razdalji več kot 600 kilometrov...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek