REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve

Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve

Ameriška zvezna policija FBI oziroma urad posebnega tožilca Roberta Muellerja v zvezi z ruskim vpletanjem v lanskoletne ameriške predsedniške volitve preiskuje tudi rusko tiskovno agencijo Sputnik, ki naj bi bila del organizirane kampanje blatenja demokratske kandidatke Hillary Clinton v korist republikancu Donaldu Trumpu. Znani raziskovalni novinar Yahooja Michael Isikoff poroča, da je nekdanji dopisnik Sputnika v Washingtonu Andrew Feinberg zvezni policiji predal številno elektronsko pošto, FBI pa je z njim že dvakrat opravil pogovor. Feiberg je dejal, da je FBI zanimalo, kdo mu je dajal navodila za poročanje. Primeri usmerjanja, kako naj poroča, naj bi prihajali neposredno iz Moskve.Začudeni Donald Trump

Vohunjenje in kraja e pošte direktorja Cie

Feinberg je povedal, da so mu šefi nenehno govorili, da Moskva hoče to in ono, ter mu naročali, kakšna vprašanja naj zastavlja v času, ko je poročal iz Bele hiše. Ko so mu ukazali, naj pride do ukradene elektronske pošte direktorja Cie, pa je Feinberg povedal, da ima tega dovolj, ker je to zanj že preseglo meje vohunjenja za tujo državo.Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve se nadaljujejo. Nekdanji Trumpov politični strateg Steve Bannon pa je ravnokar priznal, da je predsednik ZDA naredil politično napako stoletja, ko je odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja.Trump je Comeyja odpustil, ker ni hotel ustaviti preiskave ruske afere, nato pa mu je namestnik pravosodnega ministra ZDA nakopal na vrat posebnega tožilca Roberta Muellerja, ki je preiskavo poglobil in razširil.

Preiskave o ruskem vpletanju v ameriške volitve se nadaljujejo. Nekdanji Trumpov politični strateg Steve Bannon pa je ravnokar priznal, da je predsednik ZDA naredil politično napako stoletja, ko je odpustil direktorja FBI Jamesa Comeyja.