REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednik nemških zdravnikov: »V prihodnje potrebujemo vedno več težav za necepljene!«

Predsednik nemških zdravnikov: »V prihodnje potrebujemo vedno več težav za necepljene!«Predsednik združenja nemških zdravnikov dr. Klaus Reinhardt. Vir: Twitter

Predsednik nemškega zdravniškega združenja dr. Klaus Reinhardt je dejal, da bi morali ljudje, ki se ne odločijo za cepljenje, v prihodnosti sami plačevati lastne teste v zvezi s covidom-19.

»Če imajo vsi možnosti, da se do konca poletja popolnoma cepijo, bi bilo pravično, da bi morali necepljeni sami plačati hitre ali PCR teste, ko gredo na počitnice, v restavracije ali v kino,« je dejal dr. Reinhardt, ki predstavlja največje združenje nemških zdravnikov.

»Na koncu ne bi smelo biti tako, da mora skupnost plačevati posameznikom in nositi njihove stroške, le zato, ker se ne želijo cepiti,« je še dodal.

Da bi zagotovili, da bodo ljudje res razumeli prednosti cepljenja je dr. Reinhardt prepričan, da bi morali politiki jasno povedati, »da bo dolgoročno vedno več težav za necepljene ljudi

Tudi minister za turizem v nemški zvezni vladi Thomas Bareis (CDU) vidi konec brezplačnih testov glede okužbe s kronavirusom za tiste, ki se ne želijo cepiti, kot »vprašanje pravičnosti.«

Nemčija je previda ob cepivih AstraZenece  Vir:  Twitter
Nemčija je previdna ob cepivu AstraZenece. Vir: Twitter

Do zdaj so namreč stroške brezplačnih hitrih testov - ali PCR testov za tiste s simptomi - plačevali davkoplačevalci oziroma v njihovem imenu država.

Za zdaj naj bi se brezplačno testiranje sicer še nadaljevalo, a le, dokler vsi ne bodo dobili možnost, da se cepijo.

Jasno pa je tudi, da se morajo tisti, ki se nočejo cepiti, zavedati svoje odgovornosti in v prihodnosti kriti stroške vseh testov, ki so še vedno potrebni za druženje, potovanja ali udeležbo na dogodkih, je dodal nemški minister za turizem Bareis.

Ob upočasnitvi kampanje cepljenja se namreč vse bolj kaže, da bo virus v prihodnje krožil po bazenu ljudi, ki se ne bodo cepili, to pa bo ogrožalo vse.

V Nemčiji je sicer do srede 58,9 odstotka prebivalstva prejelo vsaj en odmerek cepiva, 43,7 odstotka pa jih je bilo v celoti imuniziranih.

Delite članek