REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednik države lastni državi dolguje - 12,4 milijone evrov!

Predsednik države lastni državi dolguje - 12,4 milijone evrov!Nasprotnika: Abazović in Djukanović. Vir: Twitter

Medtem ko govori o spoštovanju Ustave in zakonov, predsednik Črne gore isti, svoji državi dolguje – 12,4 milijone evrov na račun neplačanih davkov!

To je razkril Dritan Abazović, podpredsednik vlade Črne gore in svojo objavo delil preko Twitterja.

Črnogorski predsednik je bil sicer na vodilnih funkcijah v državi več kot trideset let, saj je na oblast prišel še v času »jogurtne revolucije« med leti 1988-1989 kot eden od zvestih in vnetih podpornikov srbskega voditelja in poznejšega predsednika Srbije Slobodana Miloševića.

Pozneje je hitro obrnil ploščo in postal Miloševićev političen nasprotnik, vpleten pa je bil tudi v številne ne ravno legalne »posle«, ki so se v državi pod embargom odvijali v tedanji ZRJ, predvsem pa v trgovino s cigaretami.

Pozneje je postal lastnik več podjetij, ki pa državi očitno dolgujejo precej denarja v obliki neplačanih davkov.

Hud udarec je doživel na lanskih volitvah, ko je njegova koalicija dobila en glas manj kot tedanja opozicija.

Poglaviten razlog za to pa je bil predhodni poskus države pod taktirko na visokih položajih večnega Đukanovića, da Srbski pravoslavni cerkvi s sprejemom diskriminatorskega zakona odvzame njeno lastnino.

»Sedaj je jasno, kaj se skriva za dvigovanji pritiskov, zgodbe o identiteti, ogroženosti … Ni več nedotakljivih,« je Abazović naznanil na Twitterju.

Delite članek