REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Policija je prebivalcem Odese začela zasegati satelitske krožnike

Policija je prebivalcem Odese začela zasegati satelitske krožnikeSovražnik režima v Kijevu: satelitski krožnik. Vir: Telegram, posnetek zaslona

Policija v Odesi je skupaj s pripadniki teritorialne obrambe začela od lokalnih prebivalcev odvzemati opremo, ki je sposobna sprejemati ruske televizijske kanale.

Najprej so jim prepovedali uporabo ruščine, potem so prepovedali ruske televizije, ruske stranke, sedaj prebivalcem jemljejo celo satelitske sprejemnike.

Ne, to ni nacistična Nemčija, ki je na ta način prepovedovala in pečatila radijske sprejemnike, to je »demokratična« Ukrajina.

Glede na nezadovoljstvo prebivalcev Odese s kijevskim režimom so se oblasti pod taktirko ukrajinskega predsednika Volodimirja Zelenskega očitno odločile, da jim odvzamejo možnost gledanja kanalov in novic iz Rusije.

O tem poročajo RIA Novosti.

Vir agencije v ukrajinskih organih pregona je pojasnil, da se oblasti z zasegom satelitskih krožnikov borijo proti »alternativnim pogledom« in poskušajo »zmanjšati napetosti med prebivalstvom«, ki je nezadovoljno z dejanji oblastnikov v Kijevu in vse slabšimi razmerami.

V mestu nadaljuje tudi iskanje in pridržanje »proruskih državljanov.«

Hkrati je dodal, da se v mestu nadaljuje tudi iskanje in pridržanje »proruskih državljanov.«

Nekdanji poslanec ukrajinskega parlamenta (Vrhovne rade) Oleksij Žuravko je 4. maja dejal, da južna mesta v Ukrajini nimajo prihodnosti, saj so po njegovem mnenju »vedno gravitirala k Rusiji.«

Nekdanji poslanec meni, da je prihodnost južnih regij v gospodarski in politični integraciji z Rusijo, kijevski režim pa po njegovi oceni ne bo mogel več vrniti regije Herson pod svoj nadzor.

Nikolajev in Odesa bosta šla svojo pot, je prepričan politik.

Pri tem je Elon Musk Ukrajini doniral veliko satelitske opreme za svoj sistem Starlink.

Ukrajini je tudi Slovenija v času Janševe vlade donirala iste sisteme povezave.

Le da se ta oprema sedaj uporablja ne zgolj za potrebe civilistov in države, pač pa tudi vojske.

In ne za informiranje navadnih ljudi, pač pa izbrancev, medtem ko ista država državljanom dostop do informacij cenzurira in omejuje, celo kadar do informacij pot poiščejo sami.

Res pa je, da Elon Musk ne cenzurira ruskih kanalov preko sisteme Starlink, ker zase trdi, da je absolutist, kar se tiče svobode govora.

Če je to res, bomo videli že kmalu, ko bo dokončno postal predsednik uprave Twitterja, ki še vedno onemogoča oziroma cenzurira predvsem ruske kanale in informacije...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek