REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Pojasnjen razlog, zaradi katerega se ukrajinski predsednik Zelenski tako dolgo ni vrnil v Ukrajino

Pojasnjen razlog, zaradi katerega se ukrajinski predsednik Zelenski tako dolgo ni vrnil v UkrajinoZelenski si več kot 20 dni ni upal vrniti domov. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski se po napadu z droni na Kremelj 3. maja ne želi več pojaviti v Kijevu, je dejal ameriški borec za človekove pravice.

Ajamu Baraka je na družbenih omrežjih zapisal, da se Zelenski ne želi vrniti v Kijev zaradi strahu pred povračilnimi ukrepi po izrednem dogodku z droni blizu Kremlja.

Celo v ZDA so prepričani, da so napad izvedle ukrajinske tajne službe.

Zelenski je zato že skoraj mesec dni na neprestani »mednarodni turneji« po različnih državah Zahoda.

Ameriški aktivist za človekove pravice je svojo oceno podal kot odziv na objavo kolumnista Sive cone Maxa Blumenthala, ki je poskus napada na rezidenco ruskega predsednika označil za napako kijevskega režima.

V Moskvi so se tedaj zelo resno odzvali, nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev pa je napovedal, da bo potrebno ukrajinskega predsednika in njegovo kliko fizično odstraniti.

»Po današnjem terorističnem napadu ne preostane drugega, kot da Zelenskega in njegovo kliko fizično odstranimo. Ni mu treba niti podpisati akta o brezpogojni predaji. Tudi Hitler ga, kot vemo, ni podpisal. Vedno obstaja naslednik, kot je bil predsednik Zitza admiral Dönitzje po napadu na Kremelj dejal Medvedjev.

Nekdanji ruski predsednik Dmitrij Medvedjev je napovedal, da bo potrebno ukrajinskega predsednika in njegovo kliko fizično odstraniti.

Medvedjev je komentiral tudi besede Josepa Borrella, ki je Moskvo pozval, naj napada na Kremelj ne izkoristi za eskalacijo.

»To teroristično dejanje, ki so ga izvedle oblasti v Kijevu pod vodstvom ZDA in z odobritvijo organov EU, bo povzročilo stopnjevanje konflikta. To je tisto, kar si želijo Washington in številni idioti v Brusljuje opozoril namestnik predsednika Varnostnega sveta Ruske federacije Dmitrij Medvedjev.

Zelenski se je naposled vrnil v Kijev. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Teroristični napadi Ukrajine na ruska ozemlja so se potem, zlasti po padcu Bahmuta/Artemovska samo še stopnjevali.

»To pomaga razložiti, zakaj se zdi, da se Zelenski v zadnjem času nerad pojavlja v Ukrajini,« je dejal Baraka.

Ukrajinski predsednik se od tedaj naokoli po svetu prevaža v ameriškem vojaškem letalu, zmeraj pa daleč od meja Ukrajine.

A naposled se je vendarle odločil, da je napočil čas, da se vrne v domovino, kot kažejo posnetki s snidenja z ameriškim republikanskim senatorjem Lindseyjem Grahamom.

Graham je prispel v Kijev z obljubami, da bodo ZDA podpirale vojne napore v Ukrajini (do zadnjega Ukrajinca).

Medtem pa ukrajinski vojak pojasnjuje, kako je izgubil prijatelja, sam preživel po čudežu, kako starci nimajo kaj za jesti in kako je ukrajinska elita državo zabila v tla:

In jih sprašuje, če še vedno nimajo dovolj...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek