REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Obnovljena« Al Kaida išče načine za letalske napade v Evropi

»Obnovljena« Al Kaida išče načine za letalske napade v EvropiVIR: Pixsell

Britanski državni sekretar za varnost Ben Wallace je opozoril, da »obnovljena« teroristična skupina Al Kaida išče načine za izvedbo napadov na potniška letala v Evropi. 

V intervjuju za časopis The Sunday Times je Wallace izpostavil, da islamistični teroristi razvijajo tehnologijo za strmoglavljenje letal.

Grožnja letalstvu je resnična«, je dejal Wallace. Al Kaida se je reorganizirala, obnovila in vse bolj načrtuje napade v Evropi, pri čemer so postali »seznanjeni z novimi metodami.

»Grožnja letalstvu je resnična«, je dejal Wallace. Al Kaida se je reorganizirala, obnovila in vse bolj načrtuje napade v Evropi, pri čemer so postali »seznanjeni z novimi metodami«. 

Al Kaida, ki je najbolj znana po organizaciji terorističnih napadov 11. septembra 2001, je v zadnjih letih izgubila primat »vodilne« islamistične teroristične skupine v primerjavi z Islamsko državo.

Pomemben udarec za Al Kaido je predstavljala tudi smrt Osame bin Ladna leta 2001. 

A kljub vsemu temu je Al Kaida obstala. »Al Kaida je tiho sedela v kotu in poskušala ugotoviti, kako bo izgledalo 21. stoletje, ko je ISIS postala najnovejša teroristična skupina,« je povedal Wallace, nekdanji častnik britanske kopenske vojske. 

Prav tako je v intervjuju kritiziral nedavno odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da se bodo iz Sirije umaknili vsi ameriški vojaki.

Prav tako je v intervjuju kritiziral nedavno odločitev ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da se bodo iz Sirije umaknili vsi ameriški vojaki.

Posledično je Wallace opozoril, da bo Sirija postala »novo varno zatočišče za islamiste, da izvajajo napade na zahod«, še poroča CNN.

Delite članek