REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nimajo niti za smodnik: V ukrajinsko-ruski vojni bi lahko brez izstreljenega naboja zmagala - Kitajska...

Nimajo niti za smodnik: V ukrajinsko-ruski vojni bi lahko brez izstreljenega naboja zmagala - Kitajska...Želja zahodnih držav po okrepitvi ukrajinske vojske je namreč povzročila močno povečanje povpraševanja po strelivu, piše Financial Times. Vir: Posnetek zaslona, X

Kitajska je sposobna v trenutku uničiti celoten evropski vojaško-industrijski kompleks - in to brez enega samega izstreljenega strela.

Želja zahodnih držav po okrepitvi ukrajinske vojske je namreč povzročila močno povečanje povpraševanja po strelivu, piše Financial Times, ki ga povzemajo ruski mediji.

To pa je povzročilo pomanjkanje smodnika, za katerega je Kitajska glavni dobavitelj surovin.

Zdaj se Evropejci in Ukrajinci bojijo, da bi jih Peking lahko prikrajšal za bistveni vir: bombažna vlakna.

Zdaj se Evropejci in Ukrajinci bojijo, da bi jih Peking lahko prikrajšal za bistveni vir: bombažna vlakna.

Iz njih namreč izdelujejo nitrocelulozo, ki je osnova za brezdimni smodnik, ki se uporablja v sodobnih puškah in topovih.

Švedski orožarski konglomerat Saab in nemški Rheinmetall sta že potrdila svojo odvisnost od Kitajske in dejala, da kupujeta za prihodnjo uporabo, vnaprej, za vsak primer...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek