REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Neverjetno in bizarno: ameriški lovec F-16 tekom vojaške vaje zadel samega sebe

Neverjetno in bizarno: ameriški lovec F-16 tekom vojaške vaje zadel samega sebeF-16, vir: Wikipedia

Nizozemsko bojno letalo ameriške izdelave F-16 je med vojaško vajo nekako uspelo zadeti samo sebe z avtomatskim orožjem, poročajo lokalni mediji, ki se sklicujejo na vire, ki so blizu preiskovalcem neverjetnega dogodka.

Vojska sama pa sploh še ni prepričana, kako in zakaj se je zgodil bizarni incident.

Toda ni dvoma, da je vojaški lovec F-16 utrpel »resno škodo«, potem ko ga je zadel projektil, za katerega se je pozneje izkazalo, da gre za njegovo lastno orožje, opozarja nizozemski portal NOS.

Do zdaj nepredstavljiv, skrajno nenavaden dogodek se je zgodil januarja letos, in od takrat poteka preiskava incidenta.

Nekaj ameriških bojnih letal je sodelovalo v vaji in streljalo na tarče, ki so bile na tleh, ko je bil eden od njih nenadoma poškodovan.

Zadetek

Pilotu, ki je kljub zadetku ostal nepoškodovan, je uspelo z zrakoplovom varno pristati.

Na fotografiji iz preiskave, ki so jo objavili nizozemski mediji, se lepo vidi škoda, ki je nastala zaradi izstrelka, a domnevno je bil poškodovan tudi motor letala.

Zaenkrat še ni znano, koliko izstrelkov je zadelo letalo, vendar pa je vsaj eden zagotovo pustil sled, nizozemski viri.

Poškodba, vir: Twitter

»To je zelo resen primer, zato želimo izvedeti, kaj se je zgodilo in kako, da bi lahko preprečili takšne incidente v prihodnosti,« je dejal inšpektor za varnost, general Vim Bargerbos.

Komentarji