REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemška opozicija: Ustavimo izplačila novim ukrajinskim beguncem

Nemška opozicija: Ustavimo izplačila novim ukrajinskim beguncemNezakonito bi bilo preklicati plačila prispelim beguncem, vsem tistim, ki šele nameravajo priti, pa ne bi smeli dati nobenih ugodnosti, sporoča Markus Söder. Vir: Posnetek zaslona, X

Premier Bavarske in predsednik opozicijske nemške stranke Krščansko-socialna unija (CSU) Markus Söder je pozval k prekinitvi izplačevanja socialnih dajatev novim migrantom iz Ukrajine, poroča nemški časnik Stern.

»Zahtevamo, da se socialne dajatve ukrajinskim beguncem, ki šele nameravajo priti v Nemčijo, prekinejo,« je dejal Söder.

Politik je opozoril, da bi bilo nezakonito ukiniti izplačila že prispelim beguncem, da pa vsem tistim, ki šele nameravajo priti, ne bi smeli dati nobenih ugodnosti.

»Za nove primere je treba spremeniti prakso. Vsi drugi, ki pridejo k nam, bi morali dobiti socialne dajatve šele po petih letih, ne po 18 mesecih,« pravi.

Söder je opozoril, da bi v tem primeru na Bavarskem prosilcem za azil namesto denarnih nadomestil znesek za hrano in obleko prenesli na kartice, tak ukrep pa bi lahko med drugim zmanjšal število migrantov.

Vlado kanclerja Olafa Scholza je tudi pozval, naj januarja načrtovano zvišanje izplačil zamakne za eno leto.

»Motivacije za poprijeti za delo mora biti več. Zato bomo Bundesratu podali pobudo za splošno revizijo prejemkov. Tisti, ki delajo, ne smejo prejeti manj kot tisti, ki ne delajo. Zato potrebujemo spremembe,« je poudaril nemški politik.

Söder je pred tem izjavil, da se je Nemčija zaradi proračunskih težav trenutno znašla v »hudi državni krizi«.

Trenutni glavni problem nemških oblasti so posledice množičnih migracij, pa tudi načini podpore zveznim državam, ki imajo težave pri namestitvi in ​​oskrbi beguncev.

Nemška družba že od začetka migracijske krize pogosto razpravlja na temo socialne varnosti beguncev, ki jim pod določenimi pogoji daje možnost, da leta prejemajo nadomestila in živijo brez dela.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek