REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nemci tega ne morejo več skriti: Razkol zaradi Ukrajine vse večji, zahod in vzhod države na nasprotnih bregovih

Nemci tega ne morejo več skriti: Razkol zaradi Ukrajine vse večji, zahod in vzhod države na nasprotnih bregovihPrebivalci nekoč Zahodne in Vzhodne Nemčije imajo različna mnenja o ukrajinski krizi. Vir: Zajem zaslona, Twitter

Kriza v Ukrajini je razkrila vrzel v stališčih med vzhodnimi in zahodnimi Nemci, kakšno doslej ni bilo zaznati pri nobenem drugem vprašanju!

Skrb vzbujajočo novice je objavil časnik Tagesspiegel, sklicujoč se na podatke družbe za raziskavo javnega mnenja Forsa.

Raziskovalci so ugotovili, da imajo prebivalci nekoč Zahodne oziroma Vzhodne Nemčije različna mnenja o ukrajinski krizi.

Večina vzhodnih Nemcev (34 odstotkov) namreč meni, da Nemčija za Kijev naredi - preveč.

Na zahodu Nemčije pa je tega mnenja 18 odstotkov vprašanih.

Časnik poudarja, da največji prepad med vzhodnim in zahodnim delom države zeva pri vprašanjih dobave orožja.

Na zahodu Nemčije dobavo orožja režimu v Kijevu podpira od 54 do 61 odstotkov prebivalcev, na vzhodu države pa ta številka dosega komaj 32 odstotkov.

Nemška obrambna ministrica Christine Lambrecht je pred tem sporočila, da so sredstva Bundeswehra za nadaljnjo vojaško pomoč Ukrajini - omejena.

Delite članek