REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

NATO ima težavo: Kateri lovec bi se lahko zoperstavil ruskemu Su-57?

NATO ima težavo: Kateri lovec bi se lahko zoperstavil ruskemu Su-57?Vitalij V. Kuzmin

Nemški portal Conta Magazin je priznal, da ruski večnamenski lovec pete generacije Su-57 nima dostojnega nasprotnika v ZDA ali državah Nata.

Pri Contra Magazin so zapisali, da zahodne države enostavno nimajo letala, ki bi se lahko zoperstavilo ruskemu lovcu Su-57. "Nato ima problem …" - tako se začne naslov prispevka omenjenega portala.

Izpostavljajo, da je najboljše letalo v Natu več namenski lovec Eurofighter četrte generacije, proti kateremu po mnenju avtorja članka nima možnosti niti ameriški F-22 Raptor. Portal je sicer skeptičen glede ameriških lovcev, še posebej pa kritizira učinkovitost in manevrske sposobnosti modelov F-22 in F-35. Poudarjajo, da je bil revolucionarni pristop ZDA k izdelavi novega lovca pete generacije poguben.

"Ameriška revolucija v proizvodnji letal je prinesla degeneracijo letalstva in okužila vojaško letalstvo zveze NATO. Na žalost, ZDA niso storile tega, kar so storili Rusi. Rusi so naredili evolucijo modela Su-24 preko modelov Su-27, Su-30 in Su-35 do Su-57."

Med ameriškimi letali pri portalu cenijo le palubnega lovca-bombnika in jurišno letalo F-18 Super Hornet, ki se je razvil iz F/A-18 in je sedaj v rangu modela Eurofighter. Vendar je tudi to slaba tolažba, saj se niti eno od teh letal ne more meriti z ruskim Su-57, so zapisali v prispevku.

Članek omogoča: RUSSIA BEYOND

Delite članek