REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Musk obsodil nov paket ameriške pomoči Kijevu: ZDA nimajo strategije za izhod iz spopada

Musk obsodil nov paket ameriške pomoči Kijevu: ZDA nimajo strategije za izhod iz spopadaZDA nimajo izhodne strategije iz spopada v Ukrajini, ampak financirajo vojno, v kateri mladi umirajo v strelskih jarkih in na minskih poljih, je ocenil ameriški poslovnež. Vir: Posnetek zaslona, X

Ameriški milijarder Elon Musk je zaskrbljen, saj ZDA nimajo strategije za izhod iz ukrajinskega spopada, temveč le kažejo pripravljenost na večno vojno.

Tako je ameriški poslovnež komentiral odločitev predstavniškega doma ameriškega Kongresa, da potrdi nov paket pomoči Ukrajini.

Elon Musk je komentiral objavo poslovneža Davida Sacksa na omrežju X, v kateri je ta izračunal, da bo dodeljena pomoč, ki jo ameriški zakonodajalci oglašujejo kot »reševanje Ukrajine«, zadostovala za točno polovico protiofenzive oboroženih sil Ukrajine lansko poletje, ki je na koncu propadla.

»Najbolj me skrbi, da ni nobene izhodne strategije, ampak le večna vojna, v kateri mladi umirajo v jarkih od topniškega obstreljevanja, mitraljezov in ostrostrelcev ali v minskih poljih,« je v komentarju zapisal Musk.

Musk je komentiral tudi drugo objavo, v kateri Sacks ugotavlja, da demokrati v Kongresu glasujejo za dodelitev ameriškega denarja in mahajo z zastavami druge države, torej Ukrajine, ob tem pa zase pravijo, da so domoljubi, medtem ko tiste, ki se zavzemajo za zaščito ameriških meja, imenujejo za »agente tujega vpliva«.

»Noro,« je pristavil Musk.

Spomnimo, ta konec tedna je ameriški predstavniški dom sprejel zakon, s katerim je Ukrajini dodeljenih več kot 61 milijard dolarjev.

Zdaj je preostalo, da se o tem izreče še ameriški senat, ki ga obvladujejo demokrati, kar je predpogoj, da bo zakon predložen v podpis predsedniku Josephu Bidnu, predvidoma pa bi se to lahko zgodilo že ta teden.

Poleg tega je bil sprejet tudi osnutek zakona, ki vsebuje določbo o zaplembi ruskega suverenega premoženja v korist Ukrajine.

Kot je dejal tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov, bo odločitev predstavniškega doma ZDA o pomoči Kijevu dodatno uničila Ukrajino in obogatila Združene države Amerike.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek