REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Medvedjev odgovoril Kissingerju: Stoletnikom mora biti jasno, da bo odgovor Rusije oster

Medvedjev odgovoril Kissingerju: Stoletnikom mora biti jasno, da bo odgovor Rusije osterNekdanji ruski predsednik se je odzval na izjavo nekdanjega ameriškega državnega sekretarja, da je treba Ukrajino sprejeti v NATO. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Če »neumni voditelji« NATO bloka sprejmejo Ukrajino v vrste zahodnega vojaškega pakta, Kijev ne bo opustil poskusov vrnitve ozemelj, Rusija pa se bo morala ostro odzvati z vsemi možnimi sredstvi, je komentiral namestnik predsednika Varnostnega sveta Ruske federacije Dmitrij Medvedjev predlog nekdanjega ameriškega državnega sekretarja Henryja Kissingerja, da se Ukrajina pridruži zavezništvu.

»Kissinger je pozval, da se Ukrajino sprejme v NATO. Čez deset dni bo star 100 let, srečal se je tudi z Brežnjevom. Vendar se je tokrat popolnoma zmotil. Spopad med ZDA in Kitajsko je označil za glavno grožnjo človeštvu,« je posmehljivo zapisal Medvedjev na Telegramu.

Za mnoge je ta 100-letnik vojni zločinec. Časnik The Nation je to dejstvo tudi upodobil na rojstnodnevni torti... Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Dejal je, da je vedno verjel, da je za pravilno oceno situacije pomembno upoštevati ne hipotetično, temveč neposredno in očitno grožnjo.

»Predstavljajte si, da so Ukrajino v Severnoatlantsko zavezništvo sprejeli sedanji neumni voditelji. Prvič, NATO že bije hibridno vojno z našo državo. Drugič, ukrajinski nacionalistični režim ne bo opustil poskusa vrnitve izgubljenih ozemelj. Tretjič, na to se bomo morali odločno odzvati z vsemi možnimi sredstvi in ​​v končnici – pridemo do 5. člena Washingtonske pogodbe,« je posvaril Medvedjev.

Prefinjeni argumenti o preprečevanju eksistenčnih groženj, je sklenil, v krvavih spopadih ne delujejo, kar bi moralo biti jasno tudi tistim, ki se bližajo svoji stoletnici.

Spomnimo, nekdanji ameriški državni sekretar Henry Kissinger je dejal, da je treba Ukrajino sprejeti v NATO, ker postaja država z najboljšim orožjem v Evropi in najbolj neizkušenim vodstvom.

»To, kar zdaj govorijo Evropejci, je neverjetno nevarno. Pravijo, da jih nočejo v Natu, ker so preveč tvegani, a jih bodo dobro oborožili in jim dali najboljše orožje. Ukrajino smo oborožili do te mere, da bo postala najbolje oborožena država in z najbolj neizkušenim vodstvom v Evropi,« je pripomnil Kissinger v intervjuju za Economist.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek