REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Lažnivi cionist Joe Biden: V Gazi ni genocida!

Lažnivi cionist Joe Biden: V Gazi ni genocida!Vojni zločinec Netanjahu in cionist Biden. Vir: Telegram, posnetek zaslona

Ameriški predsednik Joseph Biden, ki se je v preteklosti hvalil, da je cionist - je v odzivu na kritike propalestinskih protestnikov po ZDA, ki ga imenujejo »genocidni Joe« zaradi njegove neomajne podpore Izraelu, potrdil, da stoji za dejanji Tel Aviva z besedami, da izraelska vojska (IDF) ne izvaja genocida v Gazi.

»Kar se dogaja v Gazi, ni genocid. Takšne obtožbe zavračamo,« je dejal ameriški voditelj v Beli hiši ob obeležitvi meseca ameriške judovske dediščine, poroča Reuters.

Joe Biden je ob tem ponovil lažne trditve, da je videl slike Palestincev, ki so zavezali mati in otroka, ju polili s kerozinom, zažgali in gledali, kako umirata.

Takšne slike ne obstajajo, ampak tudi te laži ameriška administracija uporablja za opravičevanje izraelskega genocida.

Biden je opozoril, da verjame, da je bil Izrael žrtev napada 7. oktobra lani, ko so pripadniki Hamasa na jugu Izraela ubili okoli 1200 ljudi in vzeli okoli 250 talcev.

»Stojimo z Izraelom v prizadevanjih za odstranitev (vodje Hamasa Yahye) Sinwarja.

Želimo, da je Hamas poražen.

Sodelujemo z Izraelom, da to dosežemo,« je dejal Biden.

Zavrnil je tudi izjavo tožilca Meddržavnega sodišča Karima Khana, ki je zahteval izdajo naloga za prijetje izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja, ker »obstajajo utemeljeni razlogi za domnevo«, da »nosi kazensko odgovornost za vojne zločine in zločine proti človeštvu.«

Medtem so študentje izraelske univerze v Tel Avivu demonstrirali svojo podporo Palestincem na zelo jasen način, ob zvokih palestinske himne:

Palestinski uradniki medtem opozarjajo, da je na območju Gaze doslej ubito več kot 35.200 Palestincev, vključno s 15.000 otroki.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek