REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kitajski mediji: Ruski tank T-80BVM popolnoma zasenčil nemške »Leoparde«

Kitajski mediji: Ruski tank T-80BVM popolnoma zasenčil nemške »Leoparde«Ruski Tank T-80BVM. Vir: Posnetek zaslona, X

Ruski modernizirani tanki T-80BVM so na območju posebne vojaške operacije v Ukrajini dokazali svojo premoč nad nemškimi »Leopardi 2«, piše kitajski časopis Sohu.

»Ruski T-80BVM si je zagotovil vojaško slavo. Ko se je znašel ob njem, se je nemški 'Leopard' očitno počutil odveč! Kot je bilo objavljeno, se ta tank ne more prilagoditi razmeram vojskovanja,« piše v besedilu.

Pomembna prednost ruskega tanka v primerjavi z nemškim je močan plinskoturbinski motor, ki mu omogoča odlično prehodnost, navaja besedilo.

Zahvaljujoč temu motorju tank ne le zlahka nadzoruje razmere na bojišču, temveč se brez težav prilagaja novim okoliščinam, poudarjajo avtorji besedila.

»Leopard 2« naj bi bil nagnjen k temu, da se zagozdi v blatu.

»Močan vtis pusti tudi ognjena moč ruskega tanka,« navajata avtorja besedila in dodajata, da je posodobljeni tank T-80BVM opremljen tudi s komunikacijskim sistemom, ki hitro zajema in oddaja signale.

Tank je opremljen tudi z naprednimi napravami za nadzor ognja in nočno opazovanje, dodaja članek.

V začetku januarja je poveljnik tankovskega odreda ruske vojske novinarjem povedal, da so posodobljene tanke T-80BVM prvič uporabili na območju Zaporožja.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek