REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Juncker neroda: tokrat je skoraj zažgal prvo damo Ruande

Juncker neroda: tokrat je skoraj zažgal prvo damo RuandeJuncker neroda, v akciji, vir: Twitter

Predsedniku Evropske komisije, Jean-Claude Junckerju, se je ob nedavnem obisku v Afriki za las uspelo izogniti nenamernemu požigu Jeanette Kagame, prve dame Ruande, na slovesnosti ob 25. obletnici genocida v tej afriški državi, poroča britanski Independent.

EU je na dogodku zastopal Juncker.

Tekom slovesnosti, s katero so se poklonili spominu na ruandski genocid, v katerem je življenje izgubilo 800.000 ljudi, je neprevidni Juncker skoraj zažgal ne le soprogo predsednika Ruande, ampak tudi njenega moža Paula Kagameja.

Na Twitterju se je kmalu pojavil posnetek tega nesrečnega dogodka, ko se je Juncker, ki je tako kot ostali visoki gostje v roke dobil veliko baklo, s katero naj bi simbolično zanetil plamen - nenadoma sunkovito obrnil, ne da bi sploh zaznal, da za njim stoji prav žena ruandskega predsednika.

Pozneje so ga opravičevali, češ da je želel podati baklo enemu od asistentov, a je to storil izjemno nespretno, zato se mu je skoraj posrečilo z baklo po obrazu opeči predsednika in njegovo ženo.

Svoji hitri reakciji in posegu asistentke se lahko zahvalita, da sta se pravočasno umaknila pred Junckerjevim nenamernim "ognjenim pozdravom."

Na srečo se, zahvaljujoč hitremu in spretnemu odzivu organizatorjev dogodka,  ni pripetila nesreča, toda Juncker je znova postal predmet posmehovanj na svetovnem spletu.

Sicer pa to ni prvič. Spomnimo, predsedniku Evropske komisije se je doslej zgodilo kar nekaj "smehotresnih" spodrsljajev.

Med njimi so izstopali, na primer, zanašanje med hojo na vrhu Nata, pa različna čevlja, ki ju je Jean-Claude Juncker nosil novembra lani, ne da bi opazil, da sta tudi različnih barv, pa novinarska konferenca s predsdnico Hrvaške, Kolindo Grabar Kitarović, sredi katere je veselo tipkal po svojem telefonu …

Tokrat pa mu je uspelo pozornost svetovnega spleta pritegniti med ceremonijo v spomin na žrtve genocida v Ruandi.

Komentarji