REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Izvršni direktor: Disney diskriminira bele moške

Izvršni direktor: Disney diskriminira bele moškeBiti bel je pri podjetju Diesney postalo - nekaj negativnega... Vir: Posnetek zaslona, X

Podjetje Walt Disney s sedežem v Kaliforniji namerno diskriminira »bele moške«, je razvidno iz videa, ki ga je objavil ameriški novinar James O'Keefe, ki je deloval pod krinko.

Dva uslužbenca medijske skupine O'Keefe (OMG) sta na skrivaj posnela Disneyjevega direktorja Michaela Giordana, podpredsednika za poslovne zadeve pri 20th Television, ki jo je Disney leta 2019 kupil od Foxa.

»Nihče drug vam tega ne bo povedal, vendar za to službo ne razmišljajo o nobenem belem moškem,« je Giordano povedal v videoposnetku, objavljenem pozno v četrtek. »Predvidevam, da obstajajo sprejemljive kodne besede in modne besede, ki se uporabljajo za razlago, kaj iščejo,« na primer ljudje, ki »prinašajo raznolikost,« je nadaljeval Giordano, toda v enem ali dveh primerih je neposredno rekel, da »zato ne bomo najeli belega moškega.«

Povedal je anekdoto o tem, da je njegov oddelek želel zaposliti nekoga, »ki je bil napol temnopolt, vendar ni izgledal napol črn.« Po besedah ​​Giordana je posredoval kreativni direktor in ga ustavil. »Na sestankih so želeli nekoga, ki bi bil videti na določen način, in tega niso želeli pripeljati na sestanek.«

»Nekako se zdi, kot da bo na neki točki prišlo do tožbe,« je dodal.

Sam Giordano ni dobil napredovanja zaradi svojih nespremenljivih lastnosti, je razkril na enem mestu v videu, ki ga je objavil OMG.

Čeprav je v podjetju že 11 let in pozna ljudi v človeških virih, »kar zadeva Disney, sem bel moški in to niso tisti, ki jih trenutno želijo promovirati,« je dejal.

Kot vir teh odločitev je Giordano izpostavil Disneyjevega izvršnega direktorja Boba Igerja in oddelek družbe za »raznolikost, enakost in vključenost (DEI).«

»Mislim, da gotovo obstaja prepričanje, da je to samo dobro za družbo,« ga je mogoče slišati na neki točki. »Vendar obstaja tudi prepričanje, da bomo zaslužili več denarja, če bomo pritegnili več različnih vrst ljudi.«

Razkritje OMG prihaja v času, ko se Disney sooča z negativnim odzivom glede The Acolyte, najnovejše serije v franšizi 'Vojne zvezd'.

Serija, ustvarjena za Disney+, je naletela na ostro obsodbo oboževalcev Vojne zvezd.

Podjetje je pravkar ustvarilo majhen četrtletni dobiček s svojimi pretočnimi platformami, ki vključujejo Hulu in športno usmerjeni ESPN+, ki je vodilo številke v prvem četrtletju.

Po objavi videa je Giordano izbrisal svoj profil na LinkedInu.

O'Keefe je komentiral tajni videoposnetek in dejal, da bo prihodnji teden objavljenih več gradiva, vključno z razkritjem, da lahko belega moškega predlagajo za vodilni položaj - a le, če je Jud.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek