REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Italijanski notranji minister Salvini prepovedal izkrcanje migrantov zaradi upora na ladji

Italijanski notranji minister Salvini prepovedal izkrcanje migrantov zaradi upora na ladjiFoto: Wikipedia

Italijanski notranji minister Matteo Salcini je danes prepovedal izkrcanje več kot 60 migrantov, ki jih je italijanska obalna straža danes prepeljala v pristanišče na Siciliji. Kot je pojasnil, morajo najprej zaključiti preiskavo domnevnega upora na krovu, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rim je v ponedeljek prepovedal vplutje italijanske oskrbovalne ladje, ki je v Sredozemskem morju konec prejšnjega tedna rešila več migrantov. Te je nato prevzela ladja italijanske obalne straže, ki je danes vplula v pristanišče na Siciliji.

Na krovu ladje Diciotti je sedaj obtičalo 67 migrantov, saj se je domnevno več migrantov uprlo, ker so se ustrašili, da jih bodo vrnili v Libijo.

Na krovu ladje Diciotti je sedaj obtičalo 67 migrantov, saj se je domnevno več migrantov uprlo, ker so se ustrašili, da jih bodo vrnili v Libijo.

"Nikomur nisem dovolil, da se izkrca iz Diciottija. Če je nekdo to storil v mojem imenu, bodo morali prevzeti odgovornost za to," je dejal Salvini danes ob robu srečanja notranjih ministrov EU v Innsbrucku.

Italijanski mediji so poročali, da so se mornarji na oskrbovalni ladji Vos Thalassa zaprli v nadzorno sobo in poklicali na pomoč po razburjenju, ki je nastalo med migranti, ko sta dva migranta s pomočjo telefonov ugotovila, da se ponovno bližajo obali Libije. Domnevno naj bi prisilila ladjo, da je odplula stran od libijske obale.

"Če je bilo nasilje, bodo storilci šli v zapor, če ni bilo nasilja, ker so nekateri lagali, potem bodo ti trpeli posledice," je dejal Salvini o domnevnem incidentu na tovorni ladji. Pojasnil je še, da bo Diciotti ujeta v pristanišču toliko časa, kot bo potrebno, da se pojasni situacijo.