REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Imel bo živčni zlom za živčnim zlomom!« Trumpova nečakinja napoveduje: »Sedaj mu ostane samo še, da lomi stvari!«

»Imel bo živčni zlom za živčnim zlomom!« Trumpova nečakinja napoveduje: »Sedaj mu ostane samo še, da lomi stvari!«Jezni Donald. Vir: Twitter

Tudi Mary Trump, nečakinja sedanjega predsednika Združenih držav Amerike se je Američanom zahvalila, ker so uspeli premagati njenega strica Donalda.

Mary Trump, po poklicu psihiatrinja je pred volitvami objavila knjigo z naslovom »Preveč in nikoli dovolj: Moja družina je ustvarila najnevarnejšega človeka na svetu«, v kateri je razkrila številna družinska ozadja in psihološki profil Donalda Trumpa.

Pravilno je tudi predvidela, da se sploh ne zna soočiti s porazom.

Infantilno, nezrelo ravnanje Donalda Trumpa je medtem že sprožilo številne odzive po svetu.

Povsod nastajajo šaljivi filmčki, ki kažejo, kako nezrelo se Donald Trump sooča s svojim novim položajem, na katerega ni bi pripravljen.

Mary Trump je prepričana, da bi drugi mandat za Donalda Trumpa v resnici pomenil »konec demokracije v Ameriki.«

Sedaj napoveduje, da bo Donald Trump, zaradi dejstva, da ga je premagal demokrat Joe Biden imel »živčni zlom za živčnim zlomom.«

Za govor strica, v katerem je zatrdil, da je zmagal – in na katerega se je predsednik slovenske vlade Janez Janša odzval tako, da mu je pritrdil ter Trumpu in Miku Penceu še pred preštetimi glasovi napovedal še štiri leta v Beli hiši - je označila ne samo kot »popolnoma lažnivega«, pač pa tudi kot »zelo nevarnega.«

Trump za zapahi - to je slika, ki je ne bomo videli - fotomontaža
Mary Trump o stricu Donaldu: »Ne bo priznal poraza, čeprav je to povsem nevažno. Vse, kar lahko naredi sedaj je, da lomi in uničuje stvari in to bo naredil iz maščevanja.« Vir: Twitter

»Kajti ena stvar je, kadar nekateri republikanci postavljajo pod vprašaj legitimnost volitev, nekaj povsem drugega pa, ko to naredi nekdo na čelu vlade. Posledice teh akcij ne bi smeli podcenjevati,« je ocenila Mary Trump.

Za govor strica, v katerem je zatrdil, da je zmagal – in na katerega se je predsednik slovenske vlade Janez Janša odzval tako, da mu je pritrdil in Trumpu in Penceu še pred preštetimi glasovi napovedal še štiri leta v Beli hiši - je označila ne samo kot 'popolnoma lažnivega', pač pa tudi kot 'zelo nevarnega.'

In kaj bo sedaj naredil Donald Trump?

»Donald Trump bo naredil naslednje: ne bo priznal poraza, čeprav je to povsem nevažno. Huje pa je, da ne bo sodeloval v normalnih aktivnostih, ki zagotavljajo miren prenos oblasti. Vse, kar lahko naredi sedaj je, da lomi in uničuje stvari in to bo naredil iz maščevanja. Zmeraj sem vedela, kako krut zna biti. Takoj po letu 2016, ko sem ga videla, kako še posebej krut je bil, sem se spomnila, kako se je obnašal do mojega očeta (Freda Trumpa Jr., Donaldovega starejšega brata, ki je umrl zaradi alkoholizma star le 43 let). Odvzel nam je družinsko zdravstveno zavarovanje takoj zatem, ko je njegov oče, moj ded Fred umrl. In to je bil trenutek, ko je moj oče potreboval neprestano zdravstveno pomoč, ki si je tedaj nismo mogli privoščiti. Takšen človek je to.«

Opozarja tudi, da bo po januarju 2021 Donald moral plačati 400 milijonov dolarjev posojilodajalcem in da ni jasno, kdo mu bo posodil denar.

»Sedaj bo imel živčni zlom za živčnim zlomom. Nikoli še ni bil v situaciji, kot je ta. Zanimivo je, da Donald ni ničesar po pravilih dobil v vsem svojem življenju, toda ker so mu drugi to omogočali, zato vse življenje tudi ni ničesar izgubil. On je oseba takšne vrste, ki meni, da tudi, če kradeš in varaš, da bi zmagal – si zaslužiš zmago.«

Po drugi strani meni, da je bila neka »poetična pravičnost« v tem, da ga je njegova »lastna taktika ugriznila

Trump je namreč dolge mesece prepričeval volivce, da naj ne glasujejo po pošti.

Mary Trump in Donald Trump odpirata družinsko fronto
Družina Trump, nekoč. Sedaj pa Mary Trump in Donald Trump odpirata družinsko fronto. Vir: Twitter

In nato se je že zdelo, da zmaguje, ko so pričeli počasi prihajati glasovi, ki so spreminjali sliko volitev v zveznih državah ZDA in med njimi ni bilo veliko njegovih podpornikov.

Dejstvo, da je šlo republikancem na volitvah v Kongresu in Senatu bolje, kot so pričakovali, ga bo še dodatno razjezilo. To pomeni, da so ljudje na teh volitvah glasovali proti Donaldu Trumpu, ne pa nujno proti tej stranki.

To je bilo za Donalda Trumpa kakor »počasno mučenje«, ki pa si ga je pripravil sam.

»Dejstvo, da je šlo republikancem na volitvah v Kongresu in Senatu bolje, kot so pričakovali, ga bo še dodatno razjezilo. To pomeni, da so ljudje na teh volitvah glasovali proti Donaldu Trumpu, ne pa nujno proti tej stranki. To pa bo dodalo še soli na njegove narcisistične rane,« je prepričana nečakinja predsednika ZDA.

Opaža tudi, da ga volivci že zapuščajo, tako kot ga je zapustila televizija Fox News, ki je Arizono hitro pripisala Joeju Bidnu.

»Strah me je, kaj bo Donald naredil ob naslednjem izpadu. Šel bo tako daleč, kot le lahko gre, da bi delegitimiral novo administracijo, nato pa izdal amnestije, ki nas bodo demoralizirale in podpisal vrsto izvršnih ukazov. Ne pozabite, da bo v tem času tudi vodil boj proti pandemiji. In do takrat bo pod njegovo oblastjo lahko že milijon mrtvih Američanov opozarja Mary Trump.

Volitve v ZDA 2020
Volitve v ZDA novembra leta 2020. Vir: Twitter

Prav tako ji ni jasno, kdo bo Trumpu posodil 400 milijonov dolarjev, ki jih potrebuje, kajti nikoli ni nikomur vrnil dolgov, v svojem poslu pa mu slabo kaže, ker je »uničil svoje ime.«

V prihodnje bo »večji faktor v sodnih dvoranah New Yorka« kot pa bo faktor v politiki,« ocenjuje Mary Trump.

Njegov obrambni minister je že odstopil, teh primerov pa bo še več.

Že od leta 2016 govorim, da bom morala spremeniti svoje ime. Mislim, da si jih bodo morali tudi oni.

Na volitvah za senatorska mesta v Georgii se bodo od njega distancirali tudi republikanci, če bo »ravnal kot norec,« in če od njega ne bodo mogli dobiti ničesar več, bodo njegovi pristaši – prav tako zamenjali stran.

Ob tem Donald Trump niti nima pravih prijateljev, odnosi njegovih otrok - Donalda Jr., Ivanke in Erica pa so do očeta »pogojni in transakcijski«

»Že od leta 2016 govorim, da bom morala spremeniti svoje ime. Mislim, da si jih bodo morali tudi oni,« ocenjuje Trumpova nečakinja.

Iz trte zvite so tudi napovedi, da bo znova kandidiral na predsedniških volitvah leta 2024.

To naj bi bil samo poskus reševanja časti, pred tem pa ga čakajo veliko hujše težave – kazenski postopki in nevarnost, da konča v ječi.

»Toda najhujša stvar za Donalda niso finančne težave, pač pa to, da postaja nepomemben. In ne verjamem, da si bo od tega kadarkoli opomogel,« sklene Mary Trump.

Delite članek