REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Hitler po Hitlerju: zakaj zadnji še živeči Führerjevi potomci skrivajo svoje korenine kot kača noge

Hitler po Hitlerju: zakaj zadnji še živeči Führerjevi potomci skrivajo svoje korenine kot kača noge

Alexander, Brian in Louis Stuart-Houston so zadnji še živeči potomci nacističnega diktatorja in vodje tretjega rajha, ki so celo svoje življenje prikrivali svoje kontroverzno poreklo in družinsko drevo pred očmi sveta.

Alexander, katerega je srednje ime Adolf je najstarejši med tremi brati. On se je naposled odločil prekiniti molk, h kateremu so se bratje zavezali, da bi zanikal govorice, da so njegovi trije bratje in on sam nameravali ostati samski, da bi na ta način "ugasnili" Hitlerjev rod.

Zadnje še živeče potomce Adolfa Hitlerja so mukoma "izsledili" britanski in nemški novinarji, sledili so jim kolegi iz Venezuele.

Alexander je v kratkem oglašanju v javnosti razkril tudi, da je eden od njegovih bratov (ni navedel, kateri) načrtoval poroko s svojo izvoljenko, ki je bila Judinja, toda zveza je propadla, ko je naposled izvedela za njegove korenine.

Tako je bila enemu od zadnjih sorodnikov Adolfa Hitlerja zaroka odpovedana v istem hipu, ko je njegova bodoča soproga spoznala šokantno zgodovino družine nesojenega ženina.

Četrti brat Howard, ki je delal kot davčni izterjevalec, je bil sicer poročen, a je leta 1989 umrl v avtomobilski nesreči na Long Islandu. Ni imel otrok.

Sosedi iz Patchogua (Long Island, ZDA), kjer so si domovanja uredili vsi štirje bratje, doslej niso vedeli ničesar o njihovih pravih koreninah.

Mestece sicer šteje komaj 20.000 prebivalcev, a večina kljub povezavi družine Stuart-Houston z Adolfom Hitlerjem, vodjo tretjega rajha, ki je uničil na milijone ljudi, pomenljivo pove, da gre za "fine ljudi".

Njihov oče William Patrick Hitler (1911-1987), ki ga Alexander opisuje kot "dobrohotnega in blagega moža", je bil Führerjev nečak.

Njihov dedek je bil Alois Hitler, polbrat nacističnega diktatorja, Adolfa.

Družinsko deblo in tesna sorodna vez z Adolfom Hitlerjem je skrivnost, ki so jo bratje podedovali po očetu in prikrivali pred očem sveta celo svoje življenje.

Alois, sicer rojen kot Alois Schicklgruber, je bil carinski uradnik, mati Klara Pölzl pa očetova nečakinja in tretja soproga. Alois se je poročil z Irko, medtem ko je delal kot natakar v Dublinu.

Pravo družinsko deblo in tesna sorodna vez z Adolfom Hitlerjem je skrivnost, ki so jo bratje podedovali po očetu in skrbno prikrivali pred očem sveta celo svoje življenje.

"Pogovarjali smo se in spremenili načrte", razlaga Alexander razloge, zakaj se je po desetletja dolgem molku naposled odločil spregovoriti o skrivnosti družine Stuart-Houston.

Hitler, vzpon in padec

Brian in Louis, ki živita blizu drug drugega, sta sicer še vedno odločna glede prošenj medijev za pogovor - vse novinarje strumno zavračata.

68-letni Alexander je sicer upokojeni psihoterapevt.

Njihov oče je bil rojen v Liverpoolu in je bil znan kot Willy. Nekaj let je v 30-ih letih prejšnjega stoletja William živel tudi v Nemčiji, toda po sporu s stricem se je vrnil na Otok in za revijo Look napisal odmeven članek "Zakaj sovražim strica".

Hitler po Hitlerju - William Patrick
Hitler po Hitlerju - William Patrick Hitler

No, ko je uzrl prvo priložnost, se je preselil iz Združenega kraljestva, daleč stran od Evrope ter svojega strica v - Združene države Amerike.

Da bo mera polna, se je po prihodu v ZDA pridružil ameriški mornarici in tudi sam boril proti Nemcem.

Noben od Williamovih sinov, ki so zadnji bliski sorodniki Adolfa Hitlerja - nima potomcev.

Hitler proti Hitlerju, to je bila genialna poteza takratne ameriške propagande.

Po vojni se je umaknil na Long Island v zvezni državi New York skupaj s svojo ženo, Nemko Phyllis v upanju, da bo rešil sinove prekletstva družinskega priimka. Zato se je preimenoval v Stewart-Houston. Ta priimek zdaj nosijo tudi Williamovi sinovi.

Noben od treh preživelih Williamovih sinov, ki so zadnji bližnji sorodniki Adolfa Hitlerja - nima potomcev.

Družinsko drevo Hitlerjevih
Družinsko drevo Hitlerjevih

Zanimivo je, da so bratje po političnem prepričanju bolj desno usmerjeni, imajo se sicer za republikance, vendar poudarjajo, da niso pristaši aktualnega predsednika Donalda Trumpa.

Hitlerjev pranečak ima rad Angelo Merkel.

"Nekaj stvari, ki jih je Trump povedal, so bile res dobre ... Toda tisto kaj mi gre na živce in je pri njem sila nadležno, je njegovo obnašanje. Preprosto - ne maram lažnivcev. Vedno glasujem za tiste, ki lahko najbolje opravijo delo", dodaja Alexander.

Mimogrede razkrije, da ima rad in podpira politiko nemške kanclerke Angele Merkel. Če bi lahko, bi prav rad glasoval zanjo na volitvah.

"Imam jo resnično rad. Res je dobra. Zdi se, da je inteligentna in pametna oseba. Dela vse, kar je treba storiti, tudi ko gre za begunsko krizo v Evropi", sklene Hitlerjev pranečak.

Delite članek