REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Heil Ukrajina!« Neonacistični vodja »Krvavega plemena« podpira Joeja Bidna na predsedniških volitvah 2024!

»Heil Ukrajina!« Neonacistični vodja »Krvavega plemena« podpira Joeja Bidna na predsedniških volitvah 2024!Medtem ko si je nestanovitni Trump zagotovil podporo številnih liberalnih avtorjev, ki so pred tem kritizirali njegovo politiko, demokratskega predsednika ZDA zaradi njegove rusofobije in vojne v Ukrajini podpirajo tudi skrajni izmečki ameriške družbe. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

V ZDA se bodo naslednje leto odigrale izjemno prelomne predsedniške volitve.

Medtem ko si je nestanovitni Trump zagotovil podporo številnih liberalnih znanih osebnosti, ki so pred tem kritizirale njegovo politiko, demokratskega predsednika ZDA zaradi njegove rusofobije in vojne v Ukrajini podpirajo tudi skrajni izmečki ameriške družbe.

Zelo verjetno se bosta znova spopadla sedanji ameriški predsednik Joe Biden in nekdanji predsednik Donald Trump, ki ga podporniki Demokratske stranke ob pomoči simpatizerjev v številnih institucijah, predvsem pa iz tako imenovanega »bloba« poskušajo za vsako ceno spraviti za zapahe. Tudi s precej neverodostojnimi in prikrojenimi obtožbami.

Noben od kandidatov se ne more pohvaliti s posebno pozitivnimi značajskimi lastnostmi, toda po vsem kar je pokazal Biden, ni nobenega dvoma v to, da je sedanji ameriški predsednik za ZDA in svet celo še slabša izbira od k škandalom in odbitim odločitvam nagnjenega Donalda Trumpa.

To po svoje najbolje dokazuje podpora, ki jo dobivata oba.

Medtem ko si je nestanovitni Trump zagotovil podporo številnih liberalnih znanih osebnosti, ki so pred tem kritizirale njegovo politiko in tudi na primer milijarderja Elona Muska, ki je bil pred tem pristaš demokratov, demokratskega predsednika ZDA Joeja Bidna zaradi njegove rusofobije in vojne v Ukrajini podpirajo tudi skrajni izmečki ameriške družbe.

Vodja bele rasistične skupine je ameriškim medijem razkril, da podpira sedanjega predsednika ZDA Joeja Bidna zato, ker Biden »pošilja rakete v Ukrajino.«

Tako je te dni odkriti ameriški neonacist na pohodu blizu Disney Worlda na Floridi pohvalil kijevski ekstremistični polk Azov in podprl Joeja Bidna za predsednika ZDA leta 2024.

Vodja bele rasistične skupine je ameriškim medijem razkril, da podpira sedanjega predsednika ZDA Joeja Bidna zato, ker Biden »pošilja rakete v Ukrajino.«

Nekdanji ameriški marinec Christopher Pohlhaus, ki se na spletu imenuje »Kladivo«, je v soboto vodil pohod več deset članov svojega »Krvavega plemena« na območju Orlanda.

Pohlhausova posadka, oblečena v rdeče in črno je ob tem vihtela transparente s svastiko ter mimo vozeča vozila pozdravljala s »Heil Hitler!«

Zbor je hitro pritegnil pozornost lokalnih medijev, neodvisni poročevalec Brendan Gutenschwager pa se je ustavil, da bi intervjuval Pohlhausa.

Kljub temu, da je predsednik Joe Biden belopolte ekstremiste opisal kot »najbolj smrtonosno teroristično grožnjo v domovini«, je Pohlhaus izrazil podporo demokratskemu predsedniku Bidnu.

Zanimivo je, da je taisti supremacist v preteklosti podpiral Trumpa, tokrat pa je spremenil svoje mnenje. In izbiro za naslednjega predsednika ZDA.

»Moj glas je neuporaben,« je začel, nato pa pristavil: »Mislim, da je Biden boljši od Trumpa, ker pošilja rakete v Ukrajino.«

»Slava Ukrajini! Heil Azov!,« je kričal vodja »plemena.«

S »Heil Azov« je Pohlhaus mislil na ukrajinski polk Azov, neonacistično milico, ki je bila uradno vključena v ukrajinsko Nacionalno gardo po državnem udaru v Kijevu pod taktirko ZDA leta 2014 in so jo ruske sile uničile med obleganjem Mariupola lani.

Polk se bori v uniformah, okrašenih z nacističnimi simboli – vključno z wolfsangeli (volčji kavelj) in Sonnenradom ali »Črnim soncem«.

Dva od njegovih predstavnikov sta že leta 2015 povedala, da je bila do polovica članov polka nacistov.

Za Pohlhausom je v videu, posnetem 4. septembra na Floridi stal Kent »Boneface« McClellan, floridski nacist, ki se je boril s polkom Azov in drugimi ekstremističnimi milicami v Ukrajini.

V lanskem intervjuju je McClellan priznal, da je sodeloval pri grozodejstvih proti rusko govorečemu prebivalstvu v regiji Donbas, in zatrdil, da mu je CIA pomagala, da se je pridružil neonacističnemu ukrajinskemu polku.

Kar pomeni, da naj bi ameriška vohunska agencija CIA pomagala ameriškim nacistom, da se pridružijo ukrajinskom nacistom v boju proti Rusiji.

Ameriški viri sicer trdijo, da to ni res, ker naj bi bil v času, ko naj bi bil v Ukrajini - v ameriškem zaporu.

»Boneface« pa trdi, da je bil res v Ukrajini in da nikoli ni videl orožja, ki naj bi ga poslali njim.

Ima sicer tudi ukrajinsko državljanstvo, je pa ukrajinske oblasti obtožil, da so njega in kolege pustile na cedilu in da jih je Vladimir Zelenski pustil umreti v oporišču Azosvstal zaradi svojih motivov.

Organizacija je aktivna od leta 2021 in se je skozi to leto pojavljala na bolj običajnih desničarskih protestih, na primer z izvajanjem nacističnih pozdravov na dogodku »Drag Queen Story Hour« marca v Ohiu.

Konservativci, ki so protestirali na dogodku LGBTQ, pravijo, da so se neonacisti pojavili, da bi očrnili njihovo podobo.

V ospredju: Christopher Pohlhaus, ki se na spletu imenuje »Kladivo«. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Po poročilu Časnika Wire iz Maina je Pohlhaus solastnik nepremičnine v eni ameriških zveznih držav skupaj s Fredom Rameyjem, nekdanjim aktivistom ameriške Demokratske stranke, ki je vodil kampanjo za sedanjega ministra za promet Peta Buttigiega, ko je ta kandidiral za predsednika leta 2020.

Pohlhaus je bil obtožen kaznivih dejanj v zvezi s posedovanjem drog. Leta 2012 je bila pregon prekinjen brez pojasnila, medtem ko je bila Rameyjeva kazenska evidenca popravljena v začetku leta 2000.

Lokalni organi pregona vidijo Blood Tribe kot povzročitelje težav, ki iščejo pozornost.

»Vemo, da te skupine demonstrirajo na odmevnih območjih, da bi agitirale in hujskale ljudi z antisemitskimi simboli in žaljivkami,« so v izjavi zapisali v uradu šerifa okrožja Orange.

»Iščejo pozornost, še posebej pozornost medijev.«

V Sloveniji pa poznamo pregovor - povej mi, s kom se družiš in povem ti, kdo si...

In glede na to je sedaj vsaj jasno, s kom so tisti, ki jih podpirajo - neonacisti.

In taiste podpirata tudi slovenska vlada in parlamentarna opozicija...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek