REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Gusarji iz EU: Romunija blokirala prevoz tankov in oklepnih transporterjev po Donavi do Srbije

Gusarji iz EU: Romunija blokirala prevoz tankov in oklepnih transporterjev po Donavi do SrbijeT-72 z reaktivnim oklepom

Srbija, ki je obkrožena z članicami zveze NATO, vendar sama ni in ne namerava postati članica te zveze, pač pa ima kot nevtralna država tudi dobre odnose z Rusijo, se je znova znašla pod pritiski svojih sosed.

Romunsko zunanje ministrstvo je namreč objavilo, da je »ustavilo« mednarodni transport vojaške opreme iz Rusije v Srbijo in to zaradi »sankcij EU«.

Očitno celo Romunije, s katero ima sicer razvito dobro sodelovanje.

Romunsko zunanje ministrstvo je namreč objavilo, da je »ustavilo« mednarodni transport vojaške opreme iz Rusije v Srbijo in to zaradi »sankcij EU«. Pri tem so navedli, da lahko transporte vojaške opreme v tranzitu opravljajo samo romunska podjetja in da takšni transporti ne smejo koristiti Rusiji.

Kaj to pomeni ni povsem jasno, kajti transport je odšel (menda po plovni poti, z ladjami po Donavi navzgor) iz Rusije in proti Srbiji, ki bo imela korist od te donacije in ne Rusija. Rusija je namreč v skladu z vojno - tehničnim sporazumom s Srbijo tej državi podarila 30 tankov T-72B3 in 30 oklepnih transporterjev BRDM-2.

Tanki T-72, Rusija

Romunska spletna stran Romania Insider je nato poročala, da je Srbija protestirala in obtožila Romunijo zaradi kršitve Konvencije o plovbi po Donavi. To naj bi za spletno stran Balkanist.ru potrdil tudi Miroslav Lazanski, znani vojno-politični komentator, član vladajoče stranke v parlamentu Srbije in prihodnji veleposlanik Srbije v Moskvi.

Na podlagi Donavske konvencije romunske oblasti lahko izvedejo inšpekcijo blaga, ki se prevaža, nimajo pa pravice blokirati te plovne poti. Kajti to je enako – piratstvu.

Ta je objavil tudi daljši tekst, v katerem je pojasnil, da na podlagi Donavske konvencije romunske oblasti lahko izvedejo inšpekcijo blaga, ki se prevaža, nimajo pa pravice blokirati te plovne poti. Kajti to je enako – piratstvu.

Komentator tudi sprašuje, kako je mogoče, da ameriški generali ne želijo tolerirati »piratstva« v Hormuškem zalivu, dovoljujejo pa piratstvo članice EU in članice zveze NATO - Romunije.

Toda nato so na spletni strani beograjskega časnika Blic celo objavili, da naj bi »Rusija konfiscirala tanke«, kar je očitno nemogoče (konfiscirati lastne tanke).

Dodatno zmedo pa je vneslo na koncu še sporočilo ruskega ministrstva za obrambo. To je sporočilo, da so bili vsi transporti opravljeni ob strogem spoštovanju pogojev sporazumov in ob dogovorjenih datumih.

Romunija med protesti

Skratka, demantirali s navedbe Romunije, da naj bi bil prevoz tankov blokiran. Ali so tanki in transporterji res že v Srbiji ali ne, pa bo verjetno postalo jasno šele v naslednjih dnevih.

Očitno pa je, da je vojaška pomoč Rusije preko ozemlja članice zveze NATO in mednarodne plovne poti – Donave – postala del političnih iger in pritiskov.

Pri tem sicer ne Romunija in ne EU ne bi smele blokirati mednarodne plovne poti po Donavi, niti pod izgovorom sankcij. Ladja, ki pluje po mednarodni plovni poti namreč ne prečka »nacionalnega« ozemlja, pač pa je podvržena mednarodnemu režimu plovbe.

Ne Romunija in ne EU ne bi smele blokirati mednarodne plovne poti po Donavi, niti pod izgovorom sankcij.

Toda, kot smo videli tudi v primeru zasega enega iranskega in enega angleškega tankerja v Sredozemskem morju oziroma Hormuški ožini, je erozija mednarodnega prava dosegla kritično točko tudi pri na prvi pogled nespornih mednarodno zagotovljenih pravicah.

Na podoben način naj bi Romunija, članica zveze NATO že v preteklosti blokirala prelet letal MiG-29, ki jih je Srbija dobila od Rusije. Zato so v Rusiji letala razstavili, jih po zračni poti prepeljali v Srbijo in tam znova sestavili.

Toda to je dober primer, ki kaže, kako pomembno je imeti dostop do mednarodnih voda in do stika z »odprtim morjem« ali vsaj do odprtih mednarodnih poti.

Delite članek