REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Glede odločitve EU, da še naprej sponzorira Ukrajino: Kako je Julian Assange pojasnil, za kaj gre

Glede odločitve EU, da še naprej sponzorira Ukrajino: Kako je Julian Assange pojasnil, za kaj greVojna ZDA in Evropske unije proti Rusiji - do zadnjega Ukrajinca. Vir: Posnetek zaslona, X

Ko je komentiral odločitev Evropske unije, da odobri dolgoročni program pomoči Ukrajini v vrednosti 50 milijard evrov, v času, ko je širnemu svetu že jasno, da so možnosti, da bi Kijev premagal ruske sile enake ničli, je finsko-nemški tehnološki poslovnež Kim Dotcom spomnil na besede Juliana Assangea na temo vojne v Afganistanu -, da je cilj neskončna vojna.

Tudi Eric Schmidt iz Googla zdaj priznava, da je NATO glede brezpilotnih letal tehnološko slabši od Rusije. Gre za na Zahodu šokantno priznanje enega od najboljših oblikovalcev državnega udara v Ukrajini pod taktirko ameriške vlade, ki ga je februarja 2014 izvedla zloglasna Victoria Nuland. Vir: Posnetek zaslona, X

Dotcom je poudaril, da vse, kar je Assange povedal o Afganistanu, zdaj velja za Ukrajino.

»Kar je Julian povedal o vojni v Afganistanu, velja tudi za vojno v Ukrajini.

Ne gre za zmago v vojni.

Gre za prenos denarja davkoplačevalcev ZDA in Evropske unije k eliti vojaške industrije in njihovim številnim marionetnim politikom,« je zapisal poslovnež na omrežju X in delil video izjavo ustanovitelja WikiLeaksa iz leta 2011.

Assange je takratno misel zaključil z besedami, da je smisel v tem, da se vojna nadaljuje v nedogled, ne pa v tem, da se uspešno konča.

Kim Dotcom se je že oglašal glede vojne v Ukrajini – nedavno je opozoril, da ker Rusija zmaguje v ameriški posredniški vojni v Ukrajini, v. d. namestnici ameriškega državnega sekretarja Victorii Nuland zmanjkuje možnosti.

Zato si na vse kriplje prizadeva najti razlog za vstop enot Nata v Ukrajino.

Opozoril je tudi na bližajočo se razrešitev ukrajinskega generala Valerija Zalužnega, čigar mesto na čelu oboroženih sil Ukrajine naj bi zasedel favorit Cie Kiril Budanov.

Julian Assange, človek, ki je svetu razkril grozodejstva ameriške vojske v Bagdadu, a tudi številne druge vojne zločine ZDA, v nečloveških razmerah v britanskem zaporu Belmarsh in v hudem zdravstvenem stanju čaka na izročitev v ZDA, kjer mu želijo soditi za vohunjenje, za kar je zagrožena kazen do 175 let zapora.

Pred tem pa je Mike Pence, v času, ko je bil direktor Cie v administraciji Donalda Trumpa koval načrte za atentat na Juliana Assangea.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek