REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Forbes: Kijev v resnih težavah, Rusi jurišajo v smeri Harkova

Forbes: Kijev v resnih težavah, Rusi jurišajo v smeri HarkovaNekaj ​​je gotovo - Rusija ukrepa, Ukrajina reagira, kar pomeni, da ima Moskva pobudo, piše ameriški vojaški analitik. Vir: Posnetek zaslona, X

Napredovanje ruske vojske v regiji Harkov bi lahko bilo past za ukrajinske oborožene sile, piše kolumnist in vojaški bloger David Axe v članku za Forbes.

»Če je ruska kampanja na severu le zvijača, potem je njen cilj očitno prisiliti ukrajinske oborožene sile, da umaknejo brigade, ki branijo mesta, kot je Časov Jar, z vzhoda na sever.

Če je to prava ofenziva, potem se bodo v Volčansku v prihodnjih zrušili celotni polki,« razloguje Axe, ki je tako kot »Forbes« izrazito proukrajinsko usmerjen.

Ukrajinci so zdaj, pravi, v hudih težavah, saj bi se lahko »trik« nenapovedano sprevrgel v »ofenzivo«.

Kijev se tega zaveda in se je odločil premestiti več brigad v Volčansk, čeprav nima dovolj enot, da bi se uprle ruskim silam, ki so v zadnjih dneh napredovale v regiji Harkov.

Nekaj ​​je gotovo, ugotavljata proukrajinski »Forbes« in Axe: Rusija ukrepa, Ukrajina pa se zgolj odziva, kar pomeni, da imajo Rusi pobudo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek