REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Evropski poslanec: NATO je teroristična organizacija, ki služi interesom Amerike

Evropski poslanec: NATO je teroristična organizacija, ki služi interesom AmerikeZavezništvo je umazano s krvjo nedolžnih ljudi, je dejal Mick Wallace. Vir: Posnetek zaslona, X

NATO je teroristična organizacija, ki služi interesom ZDA in vojaško-industrijskega kompleksa, je sporočil irski poslanec v Evropskem parlamentu Mick Wallace.

»Zahodni vojaški pakt je teroristična organizacija, umazana s krvjo nedolžnih ljudi, ki služi interesom ameriškega imperija in vojaško-industrijskega kompleksa,« je Wallace zapisal na omrežju X.

Irski poslanec ne skriva svojega nasprotovanja oboroževanju Ukrajine, tako je izjavil, da so za uničenje Ukrajine krive ZDA, ko je komentiral rezultate ankete CNN, v kateri 55 odstotkov Američanov nasprotuje odobritvi ameriškega kongresa za dodatno pomoč Ukrajini, ker menijo, da je njihova država »naredila dovolj za pomoč Kijevu«.

»ZDA so že naredile dovolj, s pomočjo EU in Nata, da uničijo to državo,« je Wallace zapisal na omrežju X (prej Twitter).

Kot je dodal, sta Washington in Zahod pripeljala Ukrajino v klavrno stanje, medtem ko sta sledila svojim geopolitičnim ciljem, kljub množični smrti njenih prebivalcev.

Wallace je pred tem večkrat pozval h koncu vojne v Ukrajini in poudaril, da imajo od tega korist le zahodne države.

V torek se je v Washingtonu začel vrh Nata, ki bo zadnji za dosedanjega generalnega sekretarja zavezništva Jensa Stoltenberga, ki ga bo 1. oktobra zamenjal nekdanji nizozemski premier Mark Rutte.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek