REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Evropi grozi vojna!« Prvi mož britanske vojske ukazal bojno pripravljenost: »Pripravite se, da premagate Ruse!«

»Evropi grozi vojna!« Prvi mož britanske vojske ukazal bojno pripravljenost: »Pripravite se, da premagate Ruse!«Britanci pričakujejo, da bodo vpoklicani v vojno proti Rusiji. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Britanski glavni general je svojim vojakom naročil, naj se pripravijo na boj, da bi premagali rusko vojsko v bližajoči se evropski kopenski vojni.

Po poročanju Daily Maila je general Sir Patrick Sanders, ki je ta teden prevzel celotno poveljevanje britanske vojske, vojake opozoril, da so »generacija, ki se mora pripraviti na ponovni boj v Evropi«, sredi ruske invazije na Ukrajino.

»Sem prvi načelnik generalštaba po letu 1941, ki je prevzel poveljstvo nad vojsko v senci kopenske vojne v Evropi, ki vključuje celinsko silo… Obseg nenehne grožnje iz Rusije kaže, da smo vstopili v novo obdobje negotovosti. Moja edina dolžnost je, da naredim našo vojsko čim bolj smrtonosno in učinkovito. Zdaj je čas in to je naša priložnost, da je izkoristimo,« je opozoril v sporočilu britanskim vojakom.

Načelnik generalštaba Velike Britanije general sir Patrick Sanders je očitno prepričan, da ne bo jedrske vojne, saj naj bi s svojimi vojaki premagal sile ruskega predsednika Vladimirja Putina.

Ukaz poveljnika britanskih sil prihaja takoj po tem, ko je britanski premier Boris Johnson ponovno obiskal Kijev in ukrajinskemu predsedniku Volodimirju Zelenskemu obljubil dodatno pomoč.

Ta pomoč - kot je zdaj razvidno - zajema tudi življenja britanskih in vojakov drugih vojsk zveze NATO, ki drvi v neposredno vojno z Rusijo.

Delite članek